Prečo stoja digitálne verzie hier viac ako fyzické kópie? Ubisoft prináša vysvetlenie

Aj niekoľko mesiacov po vydaní sa ceny hier v digitálnych obchodoch nemenia, zatiaľčo fyzické kópie sa už predávajú aj za polovicu

pridal play3man 10.7.2015 o 16:03 pod hry
Prečo stoja digitálne verzie hier viac ako fyzické kópie? Ubisoft prináša vysvetlenie

HRY > NOVINKY >

Určte ste si minimálne raz položili otázku, prečo stojí hra (napríklad) na PlayStation Store stále 60€, keď sa dá na internete kúpiť aj za 30€. Vyzerá to skutočne podivne, kedže logicky sú náklady na predaj fyzických kópií hier vyššie ako tých, ktoré sa predávajú digitálne. Na včerajšom zvolaní investorov v Ubisofte padla reč aj na túto tému, ktorú sa tak pokúsil objasniť CEO spoločnosti, Yves Guillemot.

Tak napríklad za Assassin's Creed Unity zaplatíte na PlayStation Store 70€, no ak by ste si zvolili kúpu fyzickej kópie, za hru by ste zaplatili menej ako 30€ bez poštovného. 

"Digitálne tituly reagujú viac na ceny ako tie, ktoré dáme do obchodov, no nie v rovnakom čase, na konzolách sa nemenia tak rýchlo ako na PC. Keď sú hry staršie ako jeden rok, digitálne kópie na konzolách začnú dávať väčší zmysel, kedže je fyzicky v obchodoch menší počet kópií. Je to nový biznis, nový trend. Myslíme si, že sa to časom viac vyrovná, no samozrejme, momentálne vidíte rôzne ceny, ktoré závisia od toho, kto hre robí reklamu v nejakom danom týždni."

"Ak sa pozriete na zľavy na PC, myslím si, že to isté budete môcť vidieť aj na konzolách, no potrvá to ešte nejaký ten čas, aby k nim prichádzalo približne rovnako rýchlo."

Guillemot taktiež dodal, že sa musí brať do úvahy aj to, koľko kópií tej konkrétnej hry majú obchody na sklade. Ak je teda na skladoch dostatok kusov, ešte skôr ako sa pustia do znižovania cien digitálnej verzie hry musia zabezpečiť, aby sa počet fyzických kópií na predajniach znížil.

Do diskusie sa nakoniec pridal aj CFO Ubisoftu, Alain Martinez: "Nebudeme predávať hry digitálnou formou lacnejšie v porovnaní s fyzickým kópiami. Za niekoľko týždňov alebo mesiacov sa to môže zmeniť. V skutočnosti sme v tlačení cien dole omnoho viac agresívni pri PC, kde je predaj hier digitálnou cestou veľmi silný. Pri konzolách chceme byť v tomto viacej konzervatívni a na PC zase viacej flexibilní".





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk