Banner Saga 2 s novými nepriateľmi, využitím karavány a prenesením uloženej pozície

V pokračovaní taktickej RPG dostanú veteráni možnosť načítať uloženú pozíciu a pokračovať v načatom príbehu.

pridal roberto 12.7.2015 o 14:33 pod hry
Banner Saga 2 s novými nepriateľmi, využitím karavány a prenesením uloženej pozície

HRY > NOVINKY >

Taktická RPG Banner Saga s ťahovými bojmi i dôležitými príbehovými rozhodnutiami dokázala na začiatku roka 2014 očariť skĺbením žánrov i art-štýlom aj mierne sklamať niekoľkými nedokonalosťami. Hra však rozhodne mala úspech a nezávislé štúdio Stoic sa pri práci na pokračovaní plánovanej trilógie teší záujmu žurnalistov a snáď aj vyššiemu rozpočtu, veď na prvý diel museli zbierať peniaze na KickStarteri.

Zahraniční žurnalisti už mali možnosť siahnuť si na krátke demo Banner Saga 2 a zároveň sa pritom porozprávať s autormi sľubujúcimi skvelé pokračovanie príbehu (ktorý bol aj preto v prvom dieli zakončený iba vlažne), ďalšími rozhodnutiami s nezvratnými následkami a pestrejšími ťahovými bojmi.

Príbeh Banner Saga 2 má začať takmer presne tam, kde sa zastavil príbeh prvého dielu. Naďalej vládne chaos a neistota a karavána naďalej putuje do diaľky hľadajúc bezpečné útočište. Príbeh bude opäť prešpikovaný voľbami, ktoré budú musieť byť opäť urobené tak trochu naslepo a hráč sa až neskôr dozvie o následkoch. Žiadna božská vševedúcnosť, iba nutnosť rozhodnúť sa, keď sa zrazu objaví križovatka.

Tu môže byť dôležité, či hráč prešiel predchádzajúci diel a či si odložil uloženú pozíciu. Vďaka nej si prenesie progres jednotlivých postáv, ale spolu s nimi aj informácie o osude a úmrtiach vedľajších postáv. Hlavné postavy zomrieť nemohli a vždy sa vrátili aj po prehranom boji, ale o menej dôležitých bojovníkov mohol hráč z toho či onoho dôvodu prísť a ich čriepky príbehu zostanú zamknuté, nenahradené inými postavami. Zatiaľ nie je jasné, ako do hry naskočia noví hráči, ale ide o samostatné pokračovanie, takže postavy aj príbeh by mali byť na nováčikov pripravené.

Banner Saga 2 s novými nepriateľmi, využitím karavány a prenesením uloženej pozície

Na bojovom poli pribudnú nové podmienky víťazstva, nové schopnosti, aj noví nepriatelia. Okrem podporných jednotiek sa objavia aj zákerné štvornohé netvory schopné skrývať sa tak dobre, až sa stanú pre oči Vikingov i Obrov úplne neviditeľné. Ľahko teda môžu obkľúčiť menej odolného bojovníka a hráča oň pripraviť. Novinkou je aj nevítaný príchod nepriateľských posíl počas boja.

V deme sa dala pozorovať aj príjemná úprava riadenia chodu karavány. Pokým v jednotke jej bezvýznamní členovia často hladovali kvôli šetreniu zásob, tu môžu členovia klanu dostať za úlohu loviť a sami sa podieľať na zásobovaní. Tiež môžu byť výmenou za zásoby trénovaní na bojovníkov, ale môžu sa aj rozbehnúť do sveta a zväčšovať Rookovu slávu.

Štúdio Stoic v rovnakom čase pracuje na porte prvého dielu pre konzoly Xbox One a PS4, ako aj handheld PS Vita, ale na svojom blogu priznáva, že práce na nich síce pokročili, ale dátum vydania ešte ani sami nepoznajú. Ešte do tretice pracujú aj na “ďalších projektoch spojených s Banner Sagou“, tie sú však zatiaľ tajné.





Páči sa mi!






PC

Vývoj: Stoic
Štýl: RPG / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. apríl 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19831)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk