Koľko toho ukrýva Albion Online?

Získa si práve táto MMORPG srdcia hráčov túžiacich po nimi riadenej ekonomike, voľnom trhu a sandboxe na desiatky a stovky hodín?

pridal roberto 15.7.2015 o 10:43 pod hry
Koľko toho ukrýva Albion Online?

HRY > NOVINKY >

MMORPG Albion Online je od 29. júna v “letnom alfa-teste“ a mnoho podporovateľov sa už pustilo do osídľovania jeho sveta. V srdci tejto MMORPG sú gildy, boj o moc a trhová ekonomika očistená o NPC obchodníkov. Nie je to prvá ani posledná MMOG pokúšajúca sa prostredníctvom bojov o regióny a moc nad ich obyvateľmi navodiť atmosféru stredovekého politikárčenia spopularizovanú Hrami o Tróny. Ako to vlastne funguje?

To najdôležitejšie už bolo povedané. V hre nie sú NPC obchodníci ochotní kúpiť čokoľvek a v akomkoľvek množstve. Čokoľvek hráč nájde, ukoristí, vyťaží alebo vyrobí musí nejako niekomu predať. A zákon trhu hovorí, že ak bude predmet ponúkaný na trhovisku s kopcom rovnakých ale lacnejších vecí od iných hráčov, zostane tam trčať naveky. Preto je treba znížiť cenu, ponúknuť zaujímavejší predmet, alebo ten istý predmet vziať niekam, kde nebude konkurencia.

Svet je rozdelený na regióny rozdelené do troch skupín – bezpečné, trochu nebezpečné a absolútnu divočinu. Bezpečné sú ideálne pre začínajúcich hráčov a neutrálnym územím, keďže tam platí neporušiteľný zákaz PvP. V mierne nebezpečných zónach je PvP možné, ale obranca dostane voči útočníkovi príjemný bonus a divočina je divočina. A ako sa dalo predpokladať, najbohatšie zdroje surovín a najlepšie príležitosti ako zarobiť sú práve v divočine.

Koľko toho ukrýva Albion Online?

Ak chce teda gilda preraziť, potrebuje obsadiť časť regiónu so stavebnými parcelami a vystavať si vlastné sídlo. Tu je možné postaviť napríklad mäsiareň i dobre vybavenú kuchyňu a obsluhovať miestnych dobrodruhov, samozrejme za poplatok 10, 20 či kľudne 100 a viac percent hodnoty vyrobeného itemu.

Dôležitou časťou celého systému je obmedzenie nosnosti hrdinov aj ich mountov. Po zaplnení inventára je preto potrebné cestovať na najbližšie trhovisko, kde bude možné predmety vymeniť za zlato. Lenže cestou môže byť hrdina zabitý v PvP súboji a prísť o všetok drahocenný náklad. Člen konkurenčnej gildy či náhodný okoloidúci sa dobre nabalí a neopatrný obchodník sa objaví uprostred mesta s prázdnymi rukami a takmer nahý – bez svojej zbroje, zbrane a výstroja a namiesto vycvičeného tátoša si musí kúpiť žriebä. A na tomto má byť založený boj o územia, zdroje, prístupové cesty i vytváranie spojenectiev.

Boj o vládu nad regiónmi prebieha v arénach pre boje 5 vs. 5 členov gildy, vďaka čomu sa aj malá skupinka môže pokúsiť ubrániť spoločnostiam s vyše 100 hráčmi, keďže nemôže byť proste prečíslená.

Samotní “hrdinovia“ pritom nemajú žiadne zvláštne schopnosti. Podľa hesla šaty robia človeka sú odolnosť, útok, obrana, pasívne aj aktívne schopnosti závislé iba na tom, aké má hrdina oblečené brnenie, aké nosí topánky, klobúk, plášť, meč, luk či čarodejnú palicu. Systém by samozrejme nefungoval bez prepracovaného systému remesiel umožňujúceho všetko od pestovania mrkvy cez kovanie zbraní a výrobu elixírov až po výrobu sediel. Veď ak gilda vyráža na výpravu za pokladmi vzdialeného dungeonu, musí si všetku výstroj sama vyrobiť alebo kúpiť od niekoho iného.

Nezávislé berlínske štúdio Sandbox Interactive chce do jedného sveta dostať čo najviac hráčov a hardvérovú nenáročnosť svojej hry využije na cross-platform hranie. Na jednom serveri sa stretnú hráči platforiem Windows, Mac, Linux, Android a iOS. Keď bude mobilná verzia pripravená, bude kompatibilná s OSX 10.7 a novším a tabletmi so 7 palcovým displejom a Androidom 2.3.1. alebo novším. Albion Online bude free-to-play s možnosťou platiť si prémiový účet, ale letného testu sa zúčastňujú iba majitelia Legendary a Epic zakladateľského balíka.





Koľko toho ukrýva Albion Online?  Koľko toho ukrýva Albion Online?  Koľko toho ukrýva Albion Online?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk