Metroid Prime: Federation Force chce obhájiť svoju existenciu

Pripravovaný Metroid Prime pre 3DS to má u hráčov ťažké, no my sme si hru už vyskúšali a má niečo do seba.

pridal matus_ace 17.7.2015 o 21:15 pod hry
Metroid Prime: Federation Force chce obhájiť svoju existenciu

HRY > NOVINKY >

V tábore Nintenda po nedávnej E3 asi najviac rezonovala menšia akčná hra Metroid Prime: Federation Force pre 3DS. Nie preto, že by z nej všetci padali na zadok. Práve naopak, hráči reagovali až nečakane negatívne a dokonca vytvorili petíciu na to, aby bola hra zrušená. Nie, že by vyzerala až tak zle, skôr to bolo vyústenie toho, že sme sa nedočkali predstavenia poriadnej Metroid hry so Samus v hlavnej úlohe.

Federation Force si však chce obhájiť svoju existenciu. Príbeh hry nám predstaví jednotku Federácie, ktorej úlohou je zasahovať v rôznych častiach vesmíru. Autori s ňou totiž majú v budúcnosti série väčšie plány. A okrem toho chcú opäť zaujať aj multiplayerom. Nie však tak, ako sa im to podarilo v prípade Hunters pre Nintendo DS. Vyskúšali sme si niekoľko zápasov v Blast Ball režime a aj keď bol úvod rozporuplný, netrvalo dlho a objavili sa aj radostné výkriky po každom strelenom góle.

Blast Ball je vlastne istou variáciou sci-fi futbalu, kde proti sebe stoja 2 tímy s 3 hráčmi na každej strane. Neriešia sa tu samostatné pozície, musíte zvládať všetko, obranu aj útok. Do kruhovej arény vstupujete vo väčších exo oblekoch a snažíte sa loptu väčšiu ako vy sami dostať do súperovej brány na opačnej strane. Zdanlivo jednoduchý koncept je však okorenený niekoľkými zaujímavými prvkami.

V prvom rade, lopty sa nemôžete dotknúť. Ak sa jej dotknete, výrazne vám to ublížil. Viac dotykov znamená smrť a veľmi pomalý respawn, kedy dávate súperom obrovskú výhodu. Loptou hýbete len vďaka svojej zbrani, ktorá funguje v dvoch režimoch – rýchla paľba a jeden silný výboj. Navyše ňou dokážete napáchať aj nejaké tie škody samotným súperom. Taktika hry sa tak orientuje na 3 oblasti. Musíte vedieť, kedy treba ísť po lopte, kedy po súperoch, no a taktiež aj to, kedy sa oplatí postaviť lopte priamo do cesty, aby neprešla do brány.

To je ďalšia vec v hre, ktorá ju ozvláštňuje. Postupom hry sa totiž mení. Napríklad, po skórovaní dvoch gólov súperovi sa zmenší na jednu tretinu, čo vám dosť komplikuje situáciu. Zdalo sa nám, že to nahráva remízam, po ktorých nasleduje predĺženie, v ktorom sa hrá na zlatý gól.

Začiatok v hre nebol práve jednoduchý. Nevyzerá práve najvábnejšie a na ihrisku vládol chaos. No pre nás všetkých do bol prvý kontakt s hrou. Postupne sa lepšili aj dojmy a aj keď v hre ešte treba niektoré drobnosti doladiť, dokáže ponúknuť zaujímavý zážitok a to najmä pri lokálnom hraní, keď po sebe spoluhráči kričia ani nie tak povely, ale len jednoduché pokriky, ktoré prerastajú do neurčitých citosloviec. A vtedy to začína byť zábava.





Páči sa mi!






Metroid Prime: Federation Force chce obhájiť svoju existenciu
Wii

Vývoj: Nintendo / Retro Studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk