Mario & Luigi: Paper Jam Bros. ponúka známe princípy s novými nápadmi

Nintendo kombinuje svoje dve RPG série s Mariom v jedinej hre. Poučila sa z chýb minulosti?

pridal matus_ace 18.7.2015 o 14:16 pod hry
Mario & Luigi: Paper Jam Bros. ponúka známe princípy s novými nápadmi

HRY > NOVINKY >

Nintendo si svoje postavičky hýčka a vo vlastných rukách im vždy dopraje tú najlepšiu opateru a to naprieč širokým záberom žánrov. Mario sa tak ukazuje nie len vo svojich domovských skákačkách, ale aj v bojovkách, športových hrách, ba dokonca aj v RPG tituloch. Na tomto poli Nintendo bojuje hneď s dvoma sériam – Mario & Luigi a Paper Mario. Každá má niečo vlastné, navzájom sa dosť líšia. No v novej hre sa obe spájajú v jednom svete.

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. je skutočným priesečníkom oboch týchto sérií a dokonale to ilustrovala krátka ukážka, ktorú sme si na Nintendo Post E3 Tour v Katowiciach mohli vyskúšať. Rovnako ako v predchádzajúcich tituloch, aj tu sa pohybujete v 3D prostredí so svojimi hrdinami. V našom prípade to boli Mario, Luigi a Paper Mario. V prostredí narazíte na prirodzené prekážky, nepriateľov a aj „pomocníkov“, ktorí vás dokážu nasmerovať na tú správnu cestu. A z toho všetkého vyplývajú úlohy, ktoré budete musieť splniť.

Svoju bandu ovládate celú naraz, čo sa týka ich pohybu po svete. Avšak akciu každej z dostupných postáv samostatne. A to dokonca aj také jednoduché akcie, ako je napríklad skákanie. V zásade to ale vyzerá tak, že so všetkými beháte spoločne a keď prídete k nejakej prekážke, tak použijete základné akčné tlačidlo – pre skok. A to pre každú z postáv zvlášť. Takto neskôr môžete dostať každú z postáv niekde inde.

Narazíte však na situácie, kedy má jedna z postáv šancu spraviť niečo viac. Vtedy sa jej akčné tlačidlo zmení a dá vám tak najavo, že môžete skúsiť niečo navyše. a práve na tomto princípe fungujú schopnosti postáv. Paper Mario je napríklad jediný, kto sa dokáže pretlačiť cez medzery v stenách. Normálny Mario zas dokáže chytať Toadov. Postupne budete dostávať ďalšie schopnosti, pričom sa v hre stále snúbia základné princípy skákačiek s jednoduchou akciou.

Ukážka nám však neprezradila, či sa autori konečne popasovali s najväčším neduhom posledných častí oboch sérií. Obohrané princípy a pomalý rozbeh trápili ako Dream Team, tak aj Sticker Star. Uvidíme, či sa ich spojením do jednej hry podarilo oživiť a osloviť tak aj hráčov, ktorí v týchto sériách nahrali stovky hodín.





Páči sa mi!






3DS

Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: RPG
Dátum vydania: 4. december 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk