Chibi-Robo!: Zip Lash je milou drobnou skákačkou s ekologickou myšlienkou

Najskôr v Japonsku, no neskôr aj na E3 Nintendo ukázalo netradičnú skákačku Chibi-Robo!: Zip Lash. Teraz sme sa na ňu pozreli aj my.

pridal matus_ace 18.7.2015 o 10:50 pod hry
Chibi-Robo!: Zip Lash je milou drobnou skákačkou s ekologickou myšlienkou

HRY > NOVINKY >

Značku Chibi-Robo v Európe pravdepodobne veľa hráčov poznať nebude. Nikdy nepatrila medzi tie najväčšie, no aj tak si nás jej nový prírastok získal už po pár minútach. Chibi-Robo!: Zip Lash si po predstavení na E3 našiel svoju cestu už aj do Európy a mali sme možnosť si porciu hry vyskúšať. A Nintendo v nej opäť dokázalo, že skákačky jednoducho robiť vie, pričom nový Chibi-Robo je sa nepodobá ničomu, čo majú aktuálne na trhu.

Hlavným hrdinom je malý robot. Taký tajný pomocník v domácnosti, ktorý je vyzbrojený len elektrickým káblom a stará sa o to, aby u vás doma všetko fungovalo tak ako má. Bojuje s drobnou pliagou a rieši problémy, o ktorých asi ani netušíte. A popri tom všetkom ešte stíha zbierať bodrel, keďže Chibi je ekologicky založený. Zozbieraný odpad považujte ta určitú formu zberateľných vecí, keďže sa k nemu najskôr musíte dostať cez nejaké prekážky.

Je vidno, že s hrou mieria skôr na tých menších. Hra neskôr ponúkne určite aj väčšiu výzvu, no hrateľná ukážka v sebe skĺbila jednoduchý a chytľavý koncept s milou postavou a ekologickou myšlienkou, čo je ideálna premisa pre deti. Boje sú nenásilné, drobnú háveď len udriete káblom. Rovnako aj riešenia hádaniek sa vám časom ponúknu samé. A pomaly si svoju novú obľúbenú postavičku môžete aj vylepšovať.

Káblom dočiahne ďalej, jeho úder je silnejší a tak sa dostane aj na miesta, ktoré pre neho boli predtým nedostupné. Môžete sa tak vrátiť späť a vyriešiť problém, ktorý sa predtým nedal. Prostredia vychádzajú z každodenného života, no nazeráte na ne z perspektívy drobného robota, takže je celý svet okolo vás obrovský. S prekonávaním niektorých nástrah vám neskôr pomôže aj ďalšia výbava. Do vody sa napríklad vyberiete na surfe.

Okrem toho hra obsahuje aj amiibo podporu. Nová Chibi figúrka je krásna a plná detailov. Základňa je netradične zelená, no celé to pekne dokresľuje ducha hry. V nej samotnej vám duá nové schopnosti – Chibi bude väčší, silnejší a rýchlejší. A čo je najlepšie, povráva sa, že bude balená s hrou a tak si ju nebudete musieť kúpiť samostatne.

Chibi-Robo!: Zip Lash je milou drobnou skákačkou s ekologickou myšlienkou





Páči sa mi!






3DS

Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 9. október 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19442)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk