Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview

Rodina je na prvom mieste! Lenže... Aj tak musí ísť niekto hore a hľadať zásoby. A čo pes alebo mačka? Necháme si ich? Prijmeme do rodinného bunkra cudzinku? Čo ak mamička umrie?

pridal roberto 22.7.2015 o 17:50 pod hry
Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview

HRY > NOVINKY >

Sheltered je strategická hra, v ktorej sa pokúšate udržať nažive svoju rodinku zahnanú do protiatómového krytu, keďže nad vašimi hlavami sa rozprestiera nekonečná post-apokalyptická pustina. Otec, mama, dcéra a syn (alebo hoci dve mamy a dve dcéry, to už je na vás) chcú žiť a vašou úlohou je udržať ich fyzicky aj duševne zdravých. Hra sa dostala do povedomia hráčov pred rokom, keď uspela v KickStarter kampani a dvojčlenné štúdio sa jej mohlo začať naplno venovať. Skvelou správou je, že projekt zaujal Team 17 (známych tiež ako "tí čo robia Worms"), to obsadilo pozíciu vydavateľa a maličkému štúdiu poskytuje svoju podporu. Aj s ich pomocou zahodili Game Maker a prešli na engine Unity, s čím prišiel aj grafický upgrade. Nie, nesmejte sa, rozdiel medzi pôvodnou a novou verziou je ukázaný na obrázku:

Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview

Autori sa presťahovali do Wakefieldu, bližšie k hernému štúdiu Team 17 a od nového roka začali nedočkavých hráčov oboznamovať s jednotlivými mechanikami. Členov svojej rodiny je možné ľubovoľne pomenovať a pohrať sa s farebnou kombináciou oblečenia. Každý môže mať svoje silné a slabé stránky v závislosti na sile, šikovnosti, inteligencii, charizme a všímavosti a rôzne perky. Na psychiku každého z nich môže doľahnúť množstvo nepríjemností spojených zo životom v kryte vrátane smädu, hladu, únavy či stresu. Balzamom na dušu môže byť domáce zvieratko, ale naozaj chcete v kryte psa s negatívnym vplyvom na hygienu, alebo radšej iba akvarijnú rybku?

Po nejakom čase začnú v bunkri dochádzať zásoby a niekto by sa mal vydať hľadať zásoby i zdroj elektrickej energie. Krajina na povrchu je však nebezpečná a člen rodiny môže ochorieť, zraniť sa alebo ho môže napadnúť NPC postava a prostredie bude náhodne generované, takže významné miesta sa na začiatku každej novej hry objavia na iných miestach. A áno, nebola by to survival hra so skupinkou preživších, ak by postava nemohla aj zomrieť a zanechať ostatných v depresii, smutných z jej straty a oslabených o jej nadanie a zručnosti.

Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview

Stretutie s NPC charakterom môže, hlavne pri nedostatku charizmy, vyústiť v boj, ale bude možné dať sa na útek, pokúsiť sa protivníka zastrašiť, obchodovať s ním a dokonca ho prijať do svojej partie, keďže stratené "ľudské zdroje", je treba nejako nahradiť.

Minuloročné úspešné rozbitie KicKstarter prasiatka so sebou prinieslo aj niekoľko bonusov v podobe naplnenia dodatočných cieľov. V hre bude viacero radiáciou ovplyvnených tvorov špecifických pre jednotlivé lokality, bojovať sa bude s niekoľkými typmi zbraní a rôzne zvolená náročnosť sa prejaví umiestnením bunkra pod mesto, predmestie či úplnú pustinu. Hra by sa mala časom dostať aj na iPad a tablety s Androidom, ale popri PC verzii hrá prím konzolová verzia pre PS4 a Xbox One. A práve vďaka Xbox One bola hra zastúpená aj na tohtoročnej E3 a už čoskoro by sa mala zaradiť medzi účastníkov programu Xbox Game Preview.

V rovnakom čase by na PC mala byť dostupná alfa verzia. Tá mala byť dostupná už v zime a v júli už malo byť Sheltered dávno vydané, hra sa však rozrastá do neočakávaných rozmerov a podporovatelia z KickStarteru sa musia vyzbrojiť trpezlivosťou.





Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview  Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview  Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview
Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview  Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview  Sheltered sa darí, čoskoro bude v Xbox Game Preview
Páči sa mi!






PC
Switch

Vývoj: Team17 / Unicube
Štýl: Stratégia / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. marec 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk