id Soft: V novom Doome budete ako Bruce Lee s brokovnicou na skateboarde

Novým heslom je plynulosť. Pohyb bude rýchly, boj zblízka neoddeliteľnou súčasťou hry a absencia automatickej regenerácie života do toho proste perfektne zapadá.

pridal roberto 27.7.2015 o 9:26 pod hry
id Soft: V novom Doome budete ako Bruce Lee s brokovnicou na skateboarde

HRY > NOVINKY >

id Software sa na Qukecone pustil do diskusie o pripravovanom Doom, ktorý má vyjsť začiatkom roka 2016. Odhalil pritom nový prístup k prírastku do kultovej série, ktorý bude mať obrovský dopad na hrateľnosť. Všetko od jednotlivých mechaník až po leveldizajn má byť prispôsobené jedinej veci - plynulosti. Doom má ponúknuť rýchlu akciu a plynulú zábavu. Výtvarný riaditeľ Hugo Martin zašiel až tak ďaleko, že hrateľnosť prirovnal k hraniu za Bruce Leeho s brokovnicou a na skateboarde.

Už prvý gameplay trailer zaujal herný svet do očí bijúcou inováciou. Likvidovanie nepriateľov zblízka ala Mortal Kombat v tradičnej first-person strieľačke? Nejde o nápad odtrhnutý od zvyšku hry. Všetko sa odvíja od toho, že id Sofware sa pozrel na rýchlosť pohybu v Rage a zdvojnásobil ju. Pohyb hráča v prostredí je veľmi rýchly, ponúka možnosť prekvapiť nepriateľov, rýchlo sa ocitnúť tesne vedľa nich a potom sa už odloženie brokovnice a použitie smrtiaceho kontaktného útoku jednoducho samé ponúka. A keďže je to Doom, zakončovacie útoky musia byť brutálne.

id Soft: V novom Doome budete ako Bruce Lee s brokovnicou na skateboarde

Kvôli plynulosti je preto z bežnej FPS hrateľnosti odstraňované všetko, čo by mohlo hráča zdržiavať či dokonca zastaviť. Jednou z týchto mechaník je aj automatické uzdravovanie, čiže doplňovanie života čakaním. Hráč nemá čakať niekde v kúte kým sa mu pomaličky doplní zásobník životov. To je vraj pravým dôvodom, prečo by sa zdravie nemalo obnovovať automaticky, nie snaha o návrat k old school hrateľnosti hier, ktoré v jednej ére urobili z id Software jedno z najznámejších herných štúdií.

Hráč bude opäť nútený hýbať sa, postupovať smerom vpred a hľadať "zdroje", čiže lekárničky, ale život a muníciu doplní aj ručná likvidácia nepriateľov. Hra má byť tak rýchla, že niektoré dôležité veci sa udejú behom 0.6 až 0.7 sekundy. Ešte pred vydaní finálnej verzie Doom naplánovanej na jar budúceho roka ponúkne id Software prístup do alfa a beta-testu.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Game Pass

Vývoj: Bethesda / id Software
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. november 2017
 10.11. 2017 (,Switch)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19836)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk