Square Enix vedelo, že hráči budú Xbox exkluzívnosťou Tomb Raider sklamaní

Bolo to vraj veľmi ťažké rozhodnutie, ale ponuka Microsoftu sa nedala len tak odmietnuť.

pridal roberto 28.7.2015 o 14:01 pod hry
Square Enix vedelo, že hráči budú Xbox exkluzívnosťou Tomb Raider sklamaní

HRY > NOVINKY >

Reštart videohernej série Tomb Raider potešil srdcia mnohých fanúšikov, ktorí si prvé odvážne kroky populárnej Lary Croft vychutnali na svojich domácich platformách, či už dávajú prednosť PC alebo niektorej z konzol od Sony alebo Microsoftu. O to viac boli mnohí hráči rozčarovaní, keď z vlaňajšieho Gamescomu prišla správa o exkluzívnom vydaní pokračovania Rise of the Tomb Raider na Xbox One a staršej konzole Xbox 360. Vlna nespokojných reakcií bola promptne oslabená prezradením informácie, že exkluzivita je časovo obmedzená a skôr či neskôr sa dočkajú aj majitelia PS4 a herných PC. Teda, ak si kvôli Lare Croft nie sú ochotní kúpiť Xbox One.

Dnes už vieme, že Lara dorazí na PC niekedy počas prvého štvrťroka 2016 a na PlayStation 4 až pred Vianocami 2016, teda rok po vydaní na konzolách Microsoftu. Generálny riaditeľ západnej pobočky Square Enix týždeň po tejto správe pridáva malé ospravedlnenie s vysvetlením, že neradi sklamali tak obrovské množstvo priaznivcov, ale ponuka, akú predložil Microsoft, by sa odmietala veľmi ťažko.

"Iba dúfam, že si fanúšikovia uvedomujú, že to pre nás vôbec nebolo jednoduché rozhodnutie. Na tejto úrovni trvá každé rozhodnutie dlho a tomuto sme venovali veľmi, veľmi veľa pozornosti. Vedeli sme, že na krátku dobu sklameme veľa fanúšikov."

Square Enix vedelo, že hráči budú Xbox exkluzívnosťou Tomb Raider sklamaní

Square Enix sa však nakoniec rozhodlo ponuku prijať, pretože Microsoft teraz Rise of Tomb Rider ako "svojej" hre zabezpečí mnoho pozornosti a pomôže posilniť povedomie o nej i hodnotu celej značky a nakoniec by sa všetci hráči mali dostať k výbornej hre.

"Chceme zabezpečiť rast a dlhodobú budúcnosť značky Tomb Raider, posunúť ju na vyšší level a Microsoft nám svojou dôverou, nadšením a silou veľmi pomôže. Skutočne verím, že takto sa nám podarí pripraviť úžasnú hru, ku ktorej sa budú ľudia radi vracať roky a roky po vydaní."

Microsoft hre venoval veľký priestor aj na svojej nabitej E3 konferencii, kde ukázal dlhý trailer a hru prezentoval ako súčasť päťlístka svojich top hier zloženého z Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6, Fable Legends, Gears of War 4 a práve Rise of Tomb Rider. Lara Croft sa takto zároveň oblúkom vyhne svojmu priamemu konkurentovi Dakeovi a jeho Uncharted 4: A Thief's End.

Square Enix vedelo, že hráči budú Xbox exkluzívnosťou Tomb Raider sklamaní





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19533)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk