Rise of Tomb Raider bude oveľa väčší ako predchodca, Lara nás zavedie aj do Sýrie

Vo väčších lokalitách bude priestor na komplexnejšie puzzle úlohy, prepracovanejší crafting i hľadanie húb.

pridal roberto 3.8.2015 o 11:30 pod hry
Rise of Tomb Raider bude oveľa väčší ako predchodca, Lara nás zavedie aj do Sýrie

HRY > NOVINKY >

Nie, ešte to nevypuklo, Gamescom oficiálne začne až v stredu, ale už teraz sa k nám začína dostávať info aj o tých najočakávanejších hrách. Aj autori Rise of Tomb Raider si chcú zabezpečiť toľko pozornosti, koľko prislúcha pokračovaniu jednej z najúspešnejších hier roka 2013. Reboot Tomb Raider predal už vyše 8.5 milióna kópií a stal sa tak najúspešnejšou hrou s Larou Croft. A nové dobrodružstvo má byť ešte lepšie a väčšie.

Konkrétne otvorené lokality, autormi nazývané exploration spaces, majú byť trikrát väčšie než čokoľvek z prvého dielu. Z týchto otvorených miest sa bude Lara opäť presúvať do lokalít príbehových misií a aj tie majú byť o čosi rozsiahlejšie, no aj napriek tomu v hre neuvidíme žiadne načítacie obrazovky. Výnimkou sú, samozrejme, spustenie hry, zlyhanie-smrť a, prirodzene, aj vypínanie hry. Inak sa ale všetko načíta plynulo alebo cez prestrihové scény.

Novinkou je, že nie celé druhé dobrodružstvo príťažlivej archeologičky sa odohrá na Sibíri. Štúdio Crystal Dynamics a Square Enix nás doteraz zásobovali iba zábermi a trailermi z mrazivej ruskej divočiny, ale zavedú nás aj do Sýrie. Vyprahlá šedohnedá krajina bude kontrastovať s bielou sibírskou divočinou, ale odohrá sa tam iba menšia časť príbehu. Centrom bude jednoznačne Sibír, ale aj tam sa autori snažia vkladať rozmanité prostredia.

Rise of Tomb Raider bude oveľa väčší ako predchodca, Lara nás zavedie aj do Sýrie

V oblasti puzzle úloh sa pracuje na systéme spojených hlavolamov. To znamená, že k rozlúsknutiu jednej ťažkej a dôležitej úlohy si bude treba postupne poradiť s niekoľkými menšími. Lara už bude vedieť aj výborne šplhať po stromoch i plávať pod vodou, čo využije pri partizánskom štýle boja, prekvapovaní nepriateľov a ich likvidácii pomocou luku. Odvážna archeologička si totiž bude musieť poradiť s členmi organizácie Trinity, ktorá sa už dlho pokúša nájsť cestu do legendami opradeného Strateného mesta.

Už nejaký čas vieme aj o posilnení mechaník craftingu. V otvorených oblastiach bude Lara nielen brať bočné úlohy od spojencov, ale pustí sa aj do lovu a zberu materiálov, aby zlepšila svoj výstroj i zbrane. Na výber pritom bude mať reflexný luk pre  stealth prístup k likvidácii ostrých chlapcov, ale i kladkový luk určený k agresívnejšiemu hraniu. Časti zvierat môžu luky posilniť a nazbieraný materiál sa bude hodiť pri výrobe špeciálnych šípov. Také jedovaté huby sú napríklad ideálne na výrobu otrávených hrotov.

Rise of Tomb Raider bude oveľa väčší ako predchodca, Lara nás zavedie aj do Sýrie

Lara je pripravená vyrobiť aj návnadu, ktorá priláka viacerých nepriateľov na jedno miesto a spraví z nich ideálny cieľ pre Molotovov koktail, tiež vyrobiteľný z nazbieraného haraburdia. Utŕžené zranenia, či už od členov Trinity alebo napríklad medveďa, sa zahoja rýchlejšie po použití liečivých bylín a kusu látky. Zdá sa, že možností ako si pomôcť bude pomerne dosť, ak však patríte k tým, ktorých výroba vecí až tak nebaví, nemusíte sa veľmi obávať. Autori to obmedzili na 16 zdrojov a napríklad šípy sa budú dať aj nájsť ukryté na rôznych miestach.

Microsoft bude mať na Gamescome vlastnú konferenciu a aj keby neukázal Laru Croft v Sýrii, určite sa môžeme tešiť na Scalebound, Quantum Break a Crackdown, na ktoré bude viac času ako počas E3.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk