Čo nám Microsoft na Gamescome prezradil o hraní na Windows 10?

Windows 10 prináša mnoho zmien a niektoré z nich sa týkajú aj hrania. Microsoft nám o nich povedal niečo viac.

pridal matus_ace 13.8.2015 o 10:31 pod hry
Čo nám Microsoft na Gamescome prezradil o hraní na Windows 10?

HRY > NOVINKY >

Windows 10 je tu už nejakú dobu s nami a aj vďaka upgradu zo starších systémov zadarmo sa medzi používateľov rozšíril rekordnou rýchlosťou. O systéme sa už toho povedalo skutočne veľa a aj u nás ste sa o ňom mohli v hojnej miere dočítať mnoho vecí, aj tak sme si však na Gamescome dohodli stretnutie v Microsofte, kde nám dvaja ľudia stojaci za hernými možnosťami systému mali bližšie priblížiť hranie na Windows 10 ako platforme.

Tento systém završuje snahu Microsoftu o zjednotenie všetkých svojich systémov pod jednou strechou. Navyše dokonale prezentuje víziu Xbox divízie pod vedením Phila Spencera, ktorá si pod Xbox hraním nepredstavuje už len konzolu, ale všetky systémy Microsoftu.  Teda ak ste Xbox hráč, v očiach Microsoftu hráte na konzole, PC a aj mobilných zariadeniach so systémom Windows. Preto by ste už v zásade mali všade dostať rovnaké možnosti, no taktiež nezabúdajú ani na to, že každý zo systémov ponúka unikátne možnosti.

Jedným z kľúčových pilierov pri vývoji systému bolo to, že podľa Microsoftu väčšina hráčov zostala na systéme Windows 7 a neprešla na 8 alebo 8.1. Práve týchto sa snažia presvedčiť k prechodu na 10. To jednak lepšou kompatibilitou, ktorá je však zatiaľ len v začiatkoch, no majú s ňou veľké plány. Taktiež v hernej sfére veľa vsádzajú na toľko omieľaný DX12. No dokážu zaujať aj rôznymi drobnosťami. Vlastnými slovami takto pridávajú hodnotu ku hrám. V skutočnosti sú to však rôzne menšie funkcie, na ktoré ste doteraz potrebovali aplikácie tretích strán a teraz sú zabudované priamo v systéme.

Príkladom môže byť Game Bar, jednoduché OSD menu, ktoré vám umožní nahrávať gameplay videá, zachytávať screenshoty a taktiež tieto veci zdieľať a podobne. Game Bar vyvolá malé menu v spodnej časti obrazovky, no ak ho vidieť nechcete, umožňuje aj namapovanie na klávesové skratky a dokážete tieto funkcie používať bez zobrazenia Game Baru. Systém taktiež ponúka zabudovanú Xbox aplikáciu, ktorá mapuje vaše hranie, umožňuje vám spravovať vašich priateľov a aj chat s nimi. To navyše naprieč platformami, takže aj medzi PC a Xbox konzolou.

K nej patria, samozrejme, aj achievementy a iné podobné sociálne funkcie, no medzi tie zaujímavejšie patrí streamovanie obrazu z Xbox One na PC, no vyskúšali sme si aj stream na Surface. To je však niečo, čo si môžete vyskúšať už aj sami doma. Beží to bezproblémovo a spúšťanie je jednoduché. Na Windows 10 funguje všetko príslušenstvo z Xbox One a dokonca sú tieto systémy kompatibilné na crossplatform hranie, čo nám predvedie Fable Legends. Taktiež je možné odomykať si herný obsah medzi platformami, či zdieľať uložené pozície.

Windows 10 ale ponúka aj obrovský potenciál do budúcnosti. Zjednotenie systémov môže priniesť mnoho výhod hráčom, pričom medzi nimi možno uvidíme aj cross-buy a iné. V samotných hrách zatiaľ nepredstavuje žiaden výrazný výkonnostný nárast, no po skončení stretnutia padla otázka aj na túto tému. Odpoveď bola jednoznačná. Systém je oveľa lepšie optimalizovaný vo využívaní zdrojov a rozhodne už pracujú na tom, aby sa to odrazilo aj v lepšom výkone v hrách. Prídu nové ovládače a iné aktualizácie, ktoré by sa pod to mali podpísať. Teraz už len musíme čakať, kedy sa tieto slová naplnia.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19835)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk