Dojmy z Gamescomu: Rozhovor s dizajnérom netradičnej MOBA hry Games of Glory

Francúzske štúdio Lightbulb Crew zavítalo na nemecký Gamescom, kde sa spojili s Acerom a zorganizovali turnaj v ich pripravovanej MOBA hre Games of Glory. My sme si zobrali bokom jedného z vývojárov hry a položili mu zopár otázok.

pridal play3man 16.8.2015 o 9:34 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Rozhovor s dizajnérom netradičnej MOBA hry Games of Glory

HRY > NOVINKY >

O Games of Glory sme vás informovali ešte v apríli tohto roka, kedy autori z francúzskeho štúdia Lightbulb Crew ešte len počítali dni do ich príchodu na Steam Early Access. V súčasnosti tak majú za sebou takmer tri mesiace na Steame. Počas nich do hry vydali hneď niekoľko aktualizácií, v ktorých ale iba neopravovali rôzne nedostatky, no tiež pridali zopár noviniek. 

Games of Glory však nie je iba obyčajnou MOBA hrou, ale takou, ktorá kombinuje prvky tradičných MOBA hier s akciou a run and gun mechanikou. Ako táto kombinácia funguje si môžete vyskúšať na vlastnej koži, kedže ide o free to play titul. Lightbulb Crew vyzdvihuje svoju hru najmä vďaka tejto netradičnej kombinácii a rýchlej hrateľnosti. Games of Glory momentálne obsahuje 50 zbraní, 12 unikátnych herných postáv s vlastnými schopnosťami a úlohami, no taktiež dva unikátne herné režimy.

Časť tímu sa začiatkom augusta vybrala zo štúdia do Kolína na tohtoročný Gamescom, kde sa spojili s Acerom a spoločne zorganizovali menší turnaj v ich hre. My sme si však ešte pred jeho začiatkom odchytili jedného z vývojárov hry a spýtali sa ho na pár otázok ohľadom vývoja, ale aj na budúcnosť Games of Glory. 

Dojmy z Gamescomu: Rozhovor s dizajnérom netradičnej MOBA hry Games of Glory

Ahoj, tak pre začiatok, mohol by si sa nám predstaviť?

Ahoj, volám sa Thibaut Charron a pracujem v štúdiu Lightbulb Crew ako herný dizajnér na Games of Glory

Ak ešte niekto z našich čitateľov vašu hru nepozná, tak nám v krátkosti povedzte, v čom je Games of Glory odlišné od ostatných MOBA hier, prečo by ju mali skúsiť?

Games of Glory nie je obyčajnou MOBA hrou, teda stavia na rovnakých základoch, no pridali sme do nej viac akcie pomocou prvkov zo strieľačiek.

Odkiaľ ste vlastne dostali nápad skombinovať run and gun s klasickou MOBA hrou?

Vieš, aj my v štúdiu sme veľkí fanúšikovia MOBA hier, no po nejakej dobe nás začali nudiť. Teda nie, že by sme na ne zanevreli, máme tento žáner radi, no povedali sme si, že by ho chcelo niečim oživiť. Začali sme teda premýšľať, ako by sme to mohli docieliť a prišli sme práve s nápadom pridať do hry zbrane.

S čím ste sa najviac potrápili pri vývoji?

Myslím, že najviac nám dalo zabrať práve vyváženie hrateľnosti pri kombinácii s run and gun mechanikou. 

Hra momentálne obsahuje 50 zbraní, 12 postáv a taktiež niekoľko herných režimov či máp, zmení sa ich počet do vydania plnej verzie?

Hmmm. Chceme pridať viacej máp? Áno. Chceme pridať viacej postáv? Áno. Chceme pridať viacej herných režimov? Áno. Chceme pridať viacej zbraní? Možno. Všetko je to o vyváženosti. Musíme si byť istí, aby každá jedna zbraň bola pre všetky postavy optimálne vyvážená. Čiže áno, len to vyžaduje dlhé testovanie. Máme tu niekoľko herných režimov, pričom hra je v niektorých z nich skutočne rýchla. Napríklad v režime Superstar môže jedna hra trvať len niekoľko desiatok sekúnd. V tomto režime je jeden hráč z každého tímu zvolený ako VIP, pričom úlohou ostatných členov tímu je chrániť vlastného VIP hráča, no zároveň zničiť toho súperovho. 

Zostanete iba pri verzii pre Windows alebo hru vydáte aj na Mac či Linux?

Našou prioritou je teraz verzia pre Windows, no nie je vylúčené, že by sme hru neskôr priniesli na Mac a možno aj na Linux.

Ako je to s dátumom vydania? Stále plánujete hru vydať koncom roka?

V januári budúceho roka plánujeme vydať prvú beta verziu.

Ďakujem za rozhovor.





Páči sa mi!






Dojmy z Gamescomu: Rozhovor s dizajnérom netradičnej MOBA hry Games of Glory
PC

Vývoj: Lightbulb Crew
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk