Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids

Francúzsky herný vydavateľ Microids oslavuje už 30. výročie. Na Gamescom tak prišiel vyzbrojený materiálmi k ich novým, pripravovaným titulom, ktoré nám hneď aj predstavili.

pridal play3man 20.8.2015 o 7:11 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids

HRY > NOVINKY >

Francúzsky herný vydavateľ Microids si počas svojej existencie prešiel mnohými zmenami, ktoré mu však umožnili prežiť až do súčasnosti. V Microids momentálne oslavujú už 30. výročie a momentálne pripravujú sériu nových titulov, s ktorými chcú osloviť široké skupiny hráčov. Na úplný začiatok nám pripomenuli, že sa v súčasnosti snažia orientovať na väčšie hry, ktoré chcú vydávať na typických herných platformách. Mobilné či webové hry tak presúvajú skôr na vedľajšiu koľaj a zameriavajú sa na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Všetkých päť hier, ktoré nám boli stručne predstavené, tak vychádza aj na tieto platformy.

A.B.C. Murders

Prvou hrou, ktorú nám autori prezentovali, bola detektívka, ktorú má na svedomí samotná Agatha Christie. Hra je tak vytváraná podľa knižnej predlohy spred 79 rokov. V hre sa dostaneme do kože detektíva, Hercule Poirota, ktorý sa pokúša dolapiť jedného z najväčších sériových vrahov toho obdobia, ktorého všetci poznajú pod menom ABC. Túto prezývku dostal kvôli tomu, že mená jeho obetí sú zoradené podľa abecedy. Príbeh hry začína v čase, keď Poirot dostáva listy s dátumom a miestom ďalšej vraždy sériového vraha.

Po príchode na miesto činu si budeme môcť zobrať a obzerať predmety, či hľadať skryté stopy s cieľom získať čo najviac dôkazov a vytvoriť rekonštrukciu vraždy. Chýbať nebude ani možnosť vypočuť miestnych ľudí či svedkov.

Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids

Yesterday Origins

Stretnúť sa s hlavnou postavou úspešnej detektívky Yesterday spred troch rokov sa budeme môcť opäť, a to už budúci rok. Vývojári zo španielskeho štúdia Pendulo Studios pripravujú pokračovanie pod názvom Yesterday Origins. Hrdina, John Yesterday, sa môže pýšiť niečim, čo iní dobrodruhovia nemajú - nemôže zomrieť. Nejde však o "klasickú" nesmrteľnosť, ako ju poznáme z iných hier, kníh či filmov. Po smrti síce opäť ožije, no nepamätá si absolútne nič zo svojej minulosti - vie teda chodiť, jesť či rozprávať, no nepamätá si ani svoje meno. Yesterday Origins nás zavedie hlbšie do príbehu, ale aj do minulosti. Hra bude pokrývať príbeh zo súčasnosti, no zároveň z ďalekej minulosti v čase inkvizície. Vďaka tomu budeme môcť nahliadnuť aj na vtedajšie praktiky, čo hre dodá nový rozmer. 

Autori nám o hre veľa nových informácií, žiaľ, nepredstavili a ukázali nám iba krátke animácie z hry, ktoré nás akurát utvrdili v tom, že grafický štýl zostáva prakticky bez zmeny.

Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids

Moto Racer 4

Štvrté pokračovanie arkádových pretekov zažíva návrat po štrnástich rokoch. Séria, ktorá začínala ešte na prvom PlayStatione a PC, nám bola odprezentovaná veľmi zbežne, a to na skutočne ranej verzie hry, ktorá bude bežať na Unreal Engine 4. Fanúšikovia série sa však podľa slov autorov môžu tešiť na rovnako rýchlu a zábavnú hrateľnosť, akú poznajú z predošlých dielov. Moto Racer 4 je vo vývoji pre PlayStation 4 a Xbox One s plánovaným dátumom vydania v priebehu budúceho roka.

Dungeon of Naheulbeuk

Roztomilé postavy, rozprávková grafika a akčné RPG? Tak týmto sa pýši hra Dungeon of Naheulbeuk, ktorá stavia na predlohe televízneho seriálu, ktorý je zase vytvorený podľa audio predlohy. Stredoveký fantasy svet ponúkne sedem vtipných postáv, s ktorými sa vyberieme preskúmať slávny dungeon. Chýbať nebudú klasické prvky RPG hier s originálnym príbehom a šialenými dialógmi. Po stránke hrateľnosti sa autori rozhodli rozdeliť klasické skúmanie prostredia a súboje. Totiž, pohyb v prostredí bude voľný, no ak sa vám do cesty dostanú nepriatelia, hra sa prepne do ťahového režimu.

Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids

Syberia 3

Návrat ďalšej veľkej značky za blíži. Syberia 3 bude po prvýkrát plne v detailnej 3D grafike, ktorá na nás pôsobila z prvej ukážky dobre, a to najmä v pohybe. Autori sa teda pri vývoji nového dielu museli zamerať aj na hrateľnosť, aby v 3D prostredí fungovalo všetko tak ako má a hru si mohli užiť hráči na všetkých platformách. V ukážke, ktorá nám bola pustená, sme mohli vidieť živé prostredie osady miestnych obyvateľov, v ktorej sa prechádzala aj Kate Walker. Tešiť sa môžeme na živšie prostredie, väčšiu voľnosť a samozrejme puzzle. Syberia 3 je v príprave pre PlayStation 4, Xbox One a PC (Windows a Mac). Ďalšie strhujúce dobrodružstvo mladej Kate k nám dorazí v priebehu budúceho roka.

Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids





Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids  Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids  Dojmy z Gamescomu: Syberia 3, A.B.C. Murders, Moto Racer 4 a ďalšie hry od Microids
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19567)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk