Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie

Počas Gamescomu sme mohli nahliadnuť do stánku Nvidie, kde nám boli predstavené nové ovládače, ktoré vylepšujú staré funkcie a prinášajú jednu veľkú novinku

pridal play3man 20.8.2015 o 15:03 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie

HRY > NOVINKY >

Počas Gamescomu sme mohli nahliadnuť do stánku Nvidie, kde nám boli predstavené nové ovládače, ktoré vylepšujú staré funkcie ich grafických kariet a prinášajú jednu skutočne veľkú novinku. Majitelia novších grafických kariet od Nvidie môžu využívať hneď niekoľko veľmi obľúbených funkcií, ako napríklad priame nahrávanie záberov z hrania, no ich používanie nebolo veľmi používateľsky prívetivé.

Ak teda práve túto funkciu využívate, nové ovládače prinesú novinky, ktoré určite oceníte. Nastavovanie parametrov nahrávania bude možné riešiť priamo počas hry, a to vďaka novému HUDu, do ktorého sa bude možné dostať cez klávesovú skratku. Doslova pod palcom tak budete mať funkciu Instant Replay, ktorá nahráva posledných 20 minút z vášho hrania, aby vám neunikol žiadny významný moment, už spomínanú funkciu pre nahrávanie, no taktiež streamovanie na internet a novú galériu, v ktorej si môžete všetky vaše zábery hneď pozrieť.

Videá nahrané v rozlíšení 4K pri 60FPS budete môcť hneď aj spracovať (vystrihnúť) a priamo nahrať na YouTube bez toho, aby ste opustili hru. Dobré určite je, že aj keď doma nemáte 4K monitor, no využívate funkciu Dynamic Super Resolution, ShadowPlay nenahráva videá v rozlíšení monitora, ale v rozlíšení, v ktorom je hra skutočne renderovaná (teda podľa vášho zvoleného nastavenia DSR funkcie).

Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie

Zlepšenie používateľského prostredia je vítaná zmena, no nejde o hlavnú novinku nových ovládačov. Ak vlastníte kartu GTX 650 a vyššie, môžete sa tešiť na funkciu GameStream Co-op. Ak ste majiteľom PlayStation 4 a máte doma aj herné PC, pre jej opísanie vám postačí, ak povieme, že ide o obdobu Share-Play. GameStream Co-op posúva možnosti streamovania na novú úroveň, kedže vďaka tejto novinke budete môcť nielen streamovať video z hry na druhý počítač, no taktiež druhému hráčovi umožniť prevziať kontrolu nad vašou hrou.

GameStream obsahuje tri možnosti zdieľania - prvá je iba klasický stream videa, pri druhej umožníte prevziať kontrolu nad vašou hrou druhému hráčovi (aj) mimo domácej siete a pri tretej môžete hrať spolu v kooperácii. Druhá možnosť sa dá využiť napríklad vtedy, ak ste sa zasekli v určitej časti hry, pričom kamarát vám daným úsekom pomôže prejsť. Tretiu možnosť môžete využiť v hrách, ktoré podporujú lokálnu kooperáciu, respektíve dvoch hráčov. Napríklad ak chcete hrať FIFA spoločne s kamarátom, stačí ak mu hru začnete zdieľať - možno sa teraz pýtate, prečo by ste práve toto robili, keď môžete hrať spolu cez online režim? Tak práve preto, lebo váš kamarát nemusí danú hru vlastniť. Každopádne, aj práve preto muselo byť zdieľanie obmedzené na jednu hodinu. Po uplynutí tohto času sa stream vypne, no môžete ho okamžite opätovne zapnúť. Toto obmedzenie je aj pri Share-Play na PS4, kedže na ňom trvajú vydavatelia hier.

Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie

Druhého hráča môžete do hry pozvať cez nový Nvidia HUD, teda opäť bez vypnutia hry. Stačí zadať kamarátov e-mail, na ktorý mu príde odkaz na stránku Nvidie, kde sa mu spustí stream. Druhý počítač nemusí byť vôbec výkonný a úplne postačí, ak bude dostatočne silný na to, aby zvládol prehrávanie videa.

Pre využitie tejto funkcie budete okrem novších modelov Nvidia kariet potrebovať aspoň Intel i3-2100, 4GB RAM a systém Windows 7 alebo novší. Čo sa internetového pripojenia týka, tak Nvidia odporúča aspoň upload o rýchlosti 7Mbps, pri ktorom sľubuje plynulý prenos bez citeľnej odozvy. 





Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie  Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie
Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie  Dojmy z Gamescomu: Nvidia pripravuje novú verziu ovládačov, prinesie funkciu GameStream kooperácie
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19621)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk