Prototyp PS Vita vyzeral inak a bežal na tradičných SD kartách

Prototyp handheldu PS Vita nám ukazuje, že ponúkal viac ako finálna verzia

pridal matus_ace 23.8.2015 o 9:46 pod hry
Prototyp PS Vita vyzeral inak a bežal na tradičných SD kartách

HRY > NOVINKY >

Dizajn PS Vita je rozhodne vydarený a spĺňa to, čo by sme od moderného handheldu čakali. Ako sa nám však ukazuje, zariadenie mohlo dopadnúť výrazne inak. Na svetle sveta sa ukázal prototyp Vity, alebo teda jeden z nich. A ukazuje nám hneď niekoľko zaujímavostí. Niektoré by hráčov potešili viac, iné menej, no rozhodne stojí za ukážku.

Prototyp obsahuje rovnaké ovládacie prvky ako finálna verzia. Nájdete tu teda smerový kríž, dve páčky (aj keď s iným tvarom), rovnaké tlačidlá, dotykový displej a aj zadnú dotykovú plochu. Avšak samotné zariadenie bolo vysúvacie, presne ako PSP Go, ktoré zaujalo, no nie dlhodobo a v konečnom dôsledku prepadlo. Celkovo navyše zariadenie vyzeralo inak.

A to nie je všetko. Ako nám ukazuje video od ASSEMblergames.com, tento koncept PS Vita nepoužíval predražené Sony pamäťové karty, ale štandardné veľké SD karty. Je zaujímavé, že sa nakoniec Sony rozhodlo pre vlastný formát, zvlášť keď mohli predpokladať, že sa práve na tieto už po vydaní znesie vlna kritiky. Prototyp obsahuje aj ďalšiu vec, po ktorej Vita hráči bažia už od uvedenia na trh a to HDMI výstup, vďaka ktorému bolo možné handheld pripojiť na TV a hrať jednoducho tak. Namiesto toho ho vo finále odobrali a dočkali sme sa PS TV.

Prototyp beží na známom systéme, ktorý sa dostal aj do finálnej verzie, no aj tu môžete vidieť niekoľko menších zmien (je to verzia 0.990), ako napríklad ukazovateľ scrollovania palcom po displeji. Aplikácie sa však spúšťajú rovnako a aj multitasking vyzerá byť totožný s finálnou verziou. Rovnaké je aj menu nastavení. A ako nám ukazuje video, tento prototyp sa používal aj ako debug verzia. Ovládanie však v tejto verzii ešte nefungovalo úplne ideálne.

 

 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk