Slovenské akčné RPG Shadows: Heretic Kingdom sa vracia domov

Košické štúdio Games Farm získalo späť práva na svoje akčné RPG Shadows: Heretic Kingdom, ktoré je tak plne v ich rukách.

pridal matus_ace 27.8.2015 o 13:06 pod hry
Slovenské akčné RPG Shadows: Heretic Kingdom sa vracia domov

HRY > NOVINKY >

RPG Kult: Heretic Kingdoms možno mnohí z vás nepoznajú, no patrí k tomu najzaujímavejšiemu, čo slovenská herná produkcia priniesla. Tradičný žáner oživila o niekoľko zaujímavých prvkov a aj preto bolo pokračovanie hry medzi fanúšikmi očakávané. Keď bol po niekoľkých stopnutých prototypoch konečne predstavený nástupca Shadows: Heretic Kingdom, mohli hráči jasať. Dočkali sme sa prvej "epizódy a tá sa vydarila, o čom svedčí aj známka 7,5 v našej recenzii. Potom však nastali nečakané problémy. Vydavateľ bitComposer Entertainment vyhlásil v roku 2014 insolventnosť a budúcnosť hry bola v ohrození.

V košickom štúdiu Games Farm dlho bojovali, aby získali práva na distribúciu a vydanie hry do vlastných rúk a dnes Peter Nagy, CEO štúdia, potvrdil, že sa im to podarilo. Získanie práv im podľa neho dáva slobodu vo vývoji a vylepšení hry, vďaka čomu hre môžu zaistiť budúcnosť a to je to, čo si jej hráči a fanúšikovia zaslúžia. Hlavný programátor Ján Turan dodal, že sú odhodlaní zabezpečiť, aby splnili sľuby, ktoré hráčom Shadows dali a hra sa v roku 2015 a 2016 dočká významných updatov a rozšírení.

Už teraz pracujú na niekoľkých veľkých zmenách pre Book 1, o čom sa viac dozvieme v budúcnosti. Už teraz ale pridali prvé rozšírenie, ktorým je rozšírený herný soundtrack, za ktorým stojí Dynamedion a k pôvodným 21 skladbám pribudlo 6 nových. Ako poďakovanie komunite, každý, kto už hru vlastní, dostane zadarmo upgrade na Deluxe edíciu. Teda okrem soundtracku dostanete aj prístup k trojici questov: The Tholean Tablet, The Owl Amulet a The Scorpion King. Ak ste hru kúpili v Early Access alebo máte jej Deluxe edíciu, v Steam knižnici by sa vám mal objaviť aj starší Kult: Heretic Kingdoms. Kult bol navyše upravený tak, aby bez problémov fungoval aj na moderných operačných systémoch Windows. Ak nad Shadows uvažujete, na Steame a GOGu sú teraz štandardná a aj Deluxe edícia za akciové ceny.

A to najlepšie nakoniec. Česká, no hlavne slovenská lokalizácia je už hotová a už sa len vylaďuje a opravujú sa chybičky. Slovenskú lokalizáciu dostanete automaticky ako update zo Steamu. Na tuzemskom trhu vyjde hra aj krabicovo na konci septembra v edícii Hypermax, pričom o českú lokalizáciu sa postaralo pražské štúdio Cinemax.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19846)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk