Nástupca Man of War na obzore?

Barbed Wire sa s pomocou a enginom od tvorcov pôvodnej hry pokúsi urobiť hodnotného duchovného nástupcu. Gates of Hell už prešlo cez Greenlight.

pridal roberto 4.9.2015 o 21:56 pod hry
Nástupca Man of War na obzore?

HRY > NOVINKY >

Ukrajinské štúdio Best Way nám ponúklo hry Soldiers: Heroes of WWII, Faces of War a Men of War, ale odvtedy už bohužiaľ nič vlastné. O engine GEM 3 už roky nie sú nové správy a od zrušenia hry Nuclear Union hrá štúdio mŕtveho chrobáka. Ale aspoň neprestali s licencovaním svojho GEM 2 enginu, na ktorom bežala aj úspešná real-time stratégia Men of War a jej pokračovania od iných štúdií. Vďaka tomu boli pod ich dohľadom nedávno vydané Battle of Empires: 1914-1918, pripravuje sa Call to Arms a záštítia aj vydanie Gates of Hell.

Hra vzniká v neznámom štúdiu Barbed Wire, využije GEM 2 a chce byť duchovným nástupcom značky Men of War.  Autori nepoužijú pôvodný GEM 2 engine a ani žiadnu z verzií použitých Men of War pokračovaniach, ale vlastnú verziu, ktorá by mala lepšie využiť výkon súčasných PC zostáv k veľkým bitkám, krajšej grafike, lepšej umelej inteligencii pechoty a bezproblémovému multiplayeru. Na vylepšení by mali pracovať programátori z tímu pôvodnej trojice stratégií od Best Way. Zachová sa pritom možnosť prepínania medzi RTS a TPS pohľadom.

Novinkou má byť systém vzdušných síl. Skôr či neskôr budú do alfa-verzie zakomponované letecké útoky a ako protiváha aj zbrane protivzdušnej obrany, vrátane 88 milimetrového flaku použiteľného aj ako protitankové delo.

Hra prešla cez Steam Greenlight a nezadržateľne sa teda valí do Steam Early Access, kde začne s východným frontom - multiplayerom so Sovietskym Zväzom a Treťou Ríšou, tréningom a kampaňou za Sovietsky Zväz. Do oficiálneho vydania má byť doplnená kampaň za Nemcov a frakcia západných spojencov tiež s vlastnou kampaňou. Ak bude hra úspešná, rozšíri sa o DLC frakcie – Poľsko, Nemecko, Maďarsko... (o Slovensku nebola zmienka, možno spí niekde na konci zoznamu).

Nástupca Man of War na obzore?

S vybalancovaním frakcií v multiplayeri pomôže voľba roka, v ktorom sa bitka odohrá. Príkladom je Poľsko schopné zabojovať proti nemeckej armáde z roku 1939, aj keď len vďaka početnej prevahe. Spomenutá nemecká armáda bude v roku 1939 disponovať hlavne veľmi mobilnými jednotkami vhodnými na blitzkrieg, v roku 1945 predovšetkým ťažkými defenzívnymi jednotkami. Mapy budú nové, ale iste sa objavia aj podobné mape Farmland a ostatným klasikám.

Nakoľko budú sľuby splnené ale iste závisí od úspechu hry, čo môže platiť aj o troch úrovniach náročnosti. Na najľahšej má byť hra vlastne bežnou RTS-kou vhodnou aj pre nováčikov, najvyššia bola pomenovaná "Realistic“. Tam si hráč užije, že tanky využijú strelivo pre daný model dela, engine bude počítať s uhlom dopadu striel a dôsledne prepočíta penetráciu a v porovnaní s MoW budú mať zbrane dlhší dostrel, aj keď na diaľku budú veľmi nepresné.

Nástupca Man of War na obzore?

Autori poskytli naozaj dosť informácií o svojich cieľoch, takže už iba v skratke pre veteránov MoW – v kampani sa budú jednotky prenášať z misie do misie, misiou môže byť obsadenie nepriateľskej pozície, ale aj obrana línie, sabotáž, pozemné aj námorné boje a ešte viac, nebude chýbať workshop s módmi, oficiálny mód Totaler Krieg a jednotky sa nebudú musieť odomykať skrz xp.





Nástupca Man of War na obzore?  Nástupca Man of War na obzore?  Nástupca Man of War na obzore?
Nástupca Man of War na obzore?  Nástupca Man of War na obzore?  Nástupca Man of War na obzore?
Nástupca Man of War na obzore?
Páči sa mi! (+1)






Nástupca Man of War na obzore?
PC

Vývoj: Digitalmimdsoft / Barbedwire Studios
Štýl: Stratégia / Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19767)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk