Týždenník - Mad Max vs MGS V

MGS V a Mad Max sú už tu a ponúkajú pekný rozbeh jesene, zatiaľ čo ďalšie tituly už prichádzajú. Špeciálne Forza Motrosport 6, ktorá sa rovnako tento týždeň predstavila demom.

pridal saver 6.9.2015 o 20:58 pod hry
Týždenník - Mad Max vs MGS V

HRY > NOVINKY >

MGS V a Mad Max sú už tu a ponúkajú pekný rozbeh jesene, zatiaľ čo ďalšie tituly už prichádzajú. Špeciálne Forza Motrosport 6, ktorá sa rovnako tento týždeň predstavila demom.

Demo na Forzu ukázalo rôzne aspekty hry a ponúlo prakticky úvodný tutorial k hre so sériou tratí a rozmanitými vozidlami. Ukázalo veľmi dobre spracovaný dážď aj so skutočným dopadom kaluží na stabilitu jazdy, dopĺňa to noc, ktorá zase inak reaguje na pneumatiky. Ukázalo však aj len jemné grafické updaty oproti Forze 5, kde je síce mierne lepšia kvalita obrazu, nasvietenie, efekty dymu, hmly, ale cítiť, že autori mali prioritu držať si stabilných 60 fps, teda vyhladenie nie je také dokonalé ako vo Forza Horizon 2, ktorá ide na 30 fps. Dôležitejšie v plnej hre však bude kvalitne spracovaná kampaň, pribudnú mody do pretekov, detailné upgradovanie a tunovanie 460 áut, 26 tratí a 24 vozidiel na trati.

Samotný MGS V prekvapil už minulý týždeň v recenziách a teraz prekvapil aj samotných hráčov, kde si užijú iný, rozsiahlejší zážitok ako v starších hrách a menej zameraný na prestrihové scény. Vďaka tomu Kojima vo svojej poslednej MGS hre dokáže vtiahnuť do série aj nových hráčov. Ďalšie prekvapenie je PC verzia, ktorá je na japonských autorov veľmi dobre doladená, zoptimalizovaná a až na ojedinelé problémy prebehol launch veľmi dobre. Teda ak nerátame tú srandu, ktorú Konami spravilo s inštalačným DVD v balenej verzii hry, kde bol len inštalátor Steamu. Uvidíme, ako pôjde online režim, ktorý majú autori spustiť o mesiac, aj keď len na konzolách, PC ho má dostať až budúci rok.

Mad Max síce odštartoval v tieni MGS a aj s nižšími hodnoteniami pre repetívnosť misii, ale zase ak viete do čoho idete, nebudete sklamaní. Ponúka kvalitný vizuál a rovnako ako MGS nemá problémy s výkonom ani padaním. Ani jedna z hier sa navyše nedočkala pirátskej verzie, kde zrejme obe využívajú moderné kryptovacie ochrany, ktorých prelomenie trvá týždne alebo aj mesiace a autori tak môžu vidieť reálne predaje svojej hry na PC, a my nakoniec tiež. Kde steamspy má už prvé čísla a Mad Max predal 161 tisíc a MGS 410 tisíc, slušné čísla na prvých pár dní (pozreli sme sa aj na hry, ktoré tento rok predali cez milión kusov).  Samozrejme, tam sa nedá čakať, že by si piráti hry hneď kúpili, možno sa predaj však o pár percent zvýši. Keď už sme pri Steame, ten nám ukázal minulomesačné štatistiky, kde Windows 10 skočilo na masívnych 17%, čo je o 12% viac ako celosvetový priemer inštalácii systému.

Treťou hrou, ktorá vyšla úplne v tieni týchto dvoch, bolo Act of Agression (50 tisíc kusov zatiaľ), veľmi pekná stratégia, ktorá pripomína staré zlaté časy Command and Conquer: Generals. Z iných herných noviniek sme tu mali prvé zábery z Rise of the Tomb Raider na Xbox360, Uncharted 4 dostal dátum, a to na marec budúceho roka príde spolu s bundlom s PS4 konzolou, dátum dostal aj Deus Ex: Mankind Divided, ktorý vyjde 23. februára. Budúci rok vychádza aj nový Doom, ktorý predviedol Snapmap funkciu, tá nahradi mody a mapy si hráči budú môcť robiť len skladaním z miestností.

Z iných noviniek tento týždeň bola IFA výstava v Berlíne, odkiaľ nám prišlo množstvo hardvéru, špeciálne Asus ukázal prvý notebook s GTX990m čipom a masívnym prídavným vodným chladením, k tomu ohlásil aj veľa ďalších hardvérových noviniek a väčšinou s novým Intel Skylake čipom, ktorý bol rovnako ohlásený na výstave. Acer ukázal nové monitory, ako aj rôzne ďalšie herné zariadenia. Pozreli sme sa aj na 4K herné PC do obývačky - Bulldog, okrem toho Microsoft ohlásil nový Xbox One Elite, konzolu s 1TB SSHD diskom a Elite gamepadom. A keď sme už pri Xboxe, dajme si rovno aj novú otváraciu animáciu Halo 5 Guardians, ktorá vyzerá parádne.

Témou DX12 sa tento týždeň znovu masívne zaoberali fanúšikovia, ako aj AMD a Nvidia, kde AMD reagovalo na problémy s Async Shadermi u Nvidie tým, že aj tak žiadna karta nemá plnú DX12 podporu, a NVidia to dnes zakončila tým, že Async prodpora bude, len ešte pripravujú ovládače, ktoré budú spracovávať zadávanie dát pre kartu. Oxide s nimi na tom spolupracuje. 

Z našich článkov sme  sa videorecenziou vrátili k Until Dawn slasher hororu, doplnili sme si to ďalšou PS4 hrou Everybody's gone to the Rapture, pozreli sme sa aj na slabučký Devil's Third z WiiU, pridali sme Blues and Bullets Episode 1, Breach and Clead: Deadline, adventúrku Submerged a futbalovú RPG hru Inzuma Eleven Go 2. Nakoniec v retrospektíve sme si zhrnuli históriu World of Warcraft hry





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk