Nové AppleTV sa zameria aj na hry, ponúkne ovládač v štýle Wii

Apple včera predstavilo nové AppleTV a potvrdilo to, čo sme už dlhšie čakali - že sa s novým zariadením zamerajú aj na hry

pridal matus_ace 10.9.2015 o 8:20 pod hry
Nové AppleTV sa zameria aj na hry, ponúkne ovládač v štýle Wii

HRY > NOVINKY >

Už dlhšie sa povrávalo, že sa chce Apple s predstavením svojho nového AppleTV zamerať aj na hráčov a včerajší večer nám to potvrdil. Popri predstavení nových verzií iPhone 6S, 6S Plus a iPad Pro nám predviedli aj novú generáciu AppleTV. Alebo čo je dôležitejšie, nový ovládač, ktorý túto generáciu bude sprevádzať a jasne naznačuje, že chce spoločnosť zariadením osloviť aj hráčov.

Nové AppleTV sa zameria aj na hry, ponúkne ovládač v štýle Wii

Konkrétne chcú s AppleTV naplniť svoju víziu aktuálnej televízie, ktorá je podľa nich už plne o aplikáciách a nie o štandardnom sledovaní. Tomu v tejto generácii podriadili všetko. Už dlhšie známou novinkou je ovládanie pomocou Siri. Hlasom si tak môžete dať vyhľadať program a napríklad aj podľa herca. Podporu budú mať napríklad Netflix, Hulu, HBO alebo Showtime, čo u nás nie je príliš platné.

Už spomínaný ovládač bude okrem štandardných funkcií slúžiť práve na hry. Ponúkne dotykovú plochu a niekoľko tlačidiel, pričom obsahuje aj pohybové senzory a tým pádom aj ovládanie podobné tomu, čo sme spoznali v roku 2006 s Wii. Ovládanie bude fungovať cez Bluetooth 4.0 a na jedno nabitie by malo vydržať až 3 mesiace. Okrem toho by malo zariadenie podporovať aj MFi gamepady tretích strán.

Spolu so zariadením nám predstavili aj niekoľko hier, ktoré sú už v príprave a slušnú podporu pre AppleTV sľubuje Activision, ktorý preň prinesie svoje hry ako Guitar Hero Live, Skylanders SuperChargers a Disney Infinity 3.0. Hipster Whale oznámili, že ich chytľavá hra Crossy Road príde aj na AppleTV, pričom táto verzia bude obsahovať aj multiplayer, kde hráči budú môcť využiť svoj iPhone alebo iPod ako druhý ovládač. Ubisoft prinesie vylepšenú verziu Rayman Adventures. Novú hru predstavilo aj štúdio Harmonix, ktoré má na konte Rock Band a Dance Central. Volá sa Beat Sports a bude to kolekcia hudbou inšpirovaných minihier.

Nové AppleTV sa zameria aj na hry, ponúkne ovládač v štýle Wii

AppleTV pobeží na vlastnom operačnom systéme tvOS a bude ho poháňať 64-bit A8 čip. Na trh sa dostane koncom októbra v dvoch verziách: 32GB verzia bude za 150$ a 64GB verzia za 200$. Niekoľko zahraničných tech blogov už stihlo predpovedať, že toto bude zariadenie, ktoré zabije konzoly.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk