R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá

AMD vydáva svoju očakávanú kartu R9 Nano, ktorá síce ukazuje ako umožňujú nové pamäte zmenšiť veľkosť karty, ale žiaľ má to svoju cenu.

pridal saver 11.9.2015 o 13:54 pod hardware
R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá

HARDWARE > NOVINKY >

AMD vydáva svoju očakávanú kartu R9 Nano, ktorá síce ukazuje ako umožňujú nové pamäte zmenšiť veľkosť karty, ale žiaľ má to svoju cenu. Cena u nás sa ukázala ako dosť vysoká a to s úplne najnižšími cenami začína na 700 eurách, v bežných obchodoch ide za 730-760 eur, čo je prakticky ešte vyššia cena ako aktuálne ceny Fury X a ešte o stovku vyššie ako Fury.  Je to škoda lebo karta je zároveň aj pomalšia ako obaja predchodcovia.

Nano, Fury a Fury X

R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá

Benchmarky napríklad na techspote alebo anandtechu potvrdzujú postavenie Nano karty pod Fury a Fury X, podobne grafické benchmarky ukázalo Digital Foundry a rovnako naznačujú výkon okolo GTX980 / 390X  a pod Fury a Fury X. Oba testy dodávajú, že síce má nižšiu spotrebu ako Fury X, ale je aj hlučnejšia ale stále len v oblasti veľmi tichej karty, skôr sa recenzie  na review kusoch sťažovali na pískanie cievok.  Odberom je karta tak 30W nad GTX980, a 30W pod R9 Fury, 80W pod Fury X. S pretaktovaním rovnako ako pri predošlých Fury kartách veľmi nerátajte, pretaktujete ju len minimálne.

R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá

 

R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá

Je to škoda, že AMD kartu nenastavilo nižšie aspoň na 550 eur, aby sa cenovo zaradila na svoju výkonnostnú úroveň oproti ostatným kartám z Fury série. Takto je otázne, na koho chce kartu orientovať. Je vhodná len pre tých ktorí si stavajú mini  PC a tých nebude veľa, minimálne pokým sa nerozbehne trh s PC k TV (napríklad v Steamboxoch). Pre ostatných je v podobnej cene výhodnejšie siahnuť po Fury X, pri ktorej majú navyše vodné chladenie, alebo od GTX 980ti, ktorá je výkonovo ešte vyššie.

AMD by malo ešte tento rok vydať duálnu Fury kartu, ktorá by mohla byť veľmi dobrá pre 4K/60fps, ale tam cena pôjde ešte vyššie.  Budúci rok by sme už mohli vidieť nové verzie Fiji čipu aj v nižších sériách kariet a teda lacnejšie, aj keď tam už príde aj Nvidia s Pascalom a rovnako s HBM pamäťami.





R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá  R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá  R9 Nano je už v predaji. Je malá, rýchla a drahá
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19803)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk