Trh herného PC hardvéru minulý rok narástol na 19 miliárd eur

Herné PC sa predávajú dvakrát lepšie ako konzoly.

pridal roberto 11.9.2015 o 10:55 pod hry
Trh herného PC hardvéru minulý rok narástol na 19 miliárd eur

HRY > NOVINKY >

Zdá sa, že herný PC trh je na tom mimoriadne dobre a zďaleka neumiera, ako mu nie tak dávno predpovedali rôzni analytici herného trhu. Podľa najnovšej správy Jon Peddie Research minuli PC hráči vlani iba na hardvér 21.5 miliardy USD ( v prepočte aktuálnym kurzom približne 19 miliárd eur), čím trh s hernými PC dvojnásobne prevýšil predaje herných konzol a ich príslušenstva. Ide o trochu nečakaný vývoj herného trhu, keďže na ňom už boli nové herné konzoly od Sony a Microsoftu a obe spoločnosti si pochvaľujú dobré predaje.

Prieskum zahrnul 33 štátov a do úvahy bral predaje celých herných PC zostáv, hardvéru potrebného k domácemu zostaveniu herného PC, predaje herných notebookov i ďalšieho PC príslušenstva.

"Naďalej sledujeme presun casual konzolových zákazníkov k mobilnému hraniu a to isté sa prejavuje aj na predajoch low-end herných PC. Tam je vidieť, že peniaze zákazníkov smerujú do mid- a high-end zostáv. PC hráči všeobecne nejavia záujem o platformy určené iba na konzumovanie obsahu. Sú to nároční užívatelia a platia tisíce za možnosť hrať hry s veľmi vysokým grafickým nastavením a popri tom PC využívať k práci, upravovaniu fotiek a videa, vytváraniu obsahu a ďalším činnostiam, pri ktorých využijú maximálny výkon a ergonomické desktopové prostredie.

Nvidia, Intel a AMD majú pre najnáročnejších zákazníkov CPU a GPU dostatočne silné na to, aby v kombinácii s SSD a rýchlymi pamäťami totálne prevalcovali výpočtovú silu a herné možnosti najnovšej generácie konzol. S najvýkonnejšími PC zostavami už je možné hrať v rozlíšení 3840x2160 (4K) s akceptovateľným počtom snímkov za sekundu, pokým masový trh tlačí na hranie v 2560x1440. PC hráči s kvalitnými monitormi si užívajú o niekoľko miliónov pixelov viac než konzoloví hráči s HD televízormi. To im poskytuje možnosť vidieť viac a mať z hrania lepší zážitok," napísal sám prezident spoločnosti JPR, Jon Peddie.

Podľa tabuľky JPR sa na herné PC v roku 2013 minulo 18.3 miliardy eur, v roku 2014 €19 mld. a na tento rok bol odhadnutý iba mierny nárast na €19.2 mld. V ďalších dvoch rokoch by sa mal rast PC trhu opäť zrýchliť. Graf dole ukazuje odhad JRP na rok 2017, "enthusiast" sú najnáročnejší užívatelia, ktorých nemôže byť veľa, ale sú ochotní minúť najviac peňazí na najnovší hardvér.

Trh herného PC hardvéru minulý rok narástol na 19 miliárd eur





Páči sa mi!

Zaradené pod: gaming PC, statistiky






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk