Barbari vtrhnú do Total War: Arena

Rimania a Gréci už čakali dosť dlho. Nová mapa Rubicon privíta Arminia a jeho barbarov - tretiu frakciu starovekej arény.

pridal roberto 22.9.2015 o 6:32 pod hry
Barbari vtrhnú do Total War: Arena

HRY > NOVINKY >

Creative Assembly pokročilo vo vývoji Total War: Arena natoľko, že vo štvrtok oficiálne ukončí alfa-fázu a presunie sa do uzatvoreného beta-testu. Už pekných pár mesiacov si to na online bojiskách rozdávajú iba chrabrí Gréci a rímska vojnová mašinéria. Na bojiská sa vďaka tomu už dostali rímske légie, grécke falangy, ťažká jazda, onagery i škorpióny aj lukostrelci a peltasti z rôznych kútov Stredomoria a blízkeho okolia. Nedostatok ľahkej pechoty i jazdectva mal zrejmý dôvod, čakalo sa na tretiu frakciu.

Od štvrtka budú hrateľné prvé 3 tiery barbarov, kde sa iste stretnú galské a germánske kmene a časom možno pribudnú ďalšie. Vzhľadom na podobnú výzbroj a taktiky sa z nich CA rozhodlo urobiť jednu frakciu so spoločným vývojovým stromom a rôznymi generálmi. Galov bude reprezentovať jeden z najznámejších Caesarových protivníkov - Vercingetorix, ale ten bude sprístupnený až v priebehu beta-testu. Vo štvrtok hráči siahnu po Arminiovi, ktorý stál za germánskym povstaním a zničením troch rímskych légií v teutoburgskom lese. S ohľadom na toto legendárne prekvapenie mu boli priradené aj schopnosti - rýchly útok, šialený hnev, skaut a infiltrácia. Posledná menovaná schopnosť jeho jednotkám umožní prezliesť sa a vyzerať ako jednotka nepriateľského tímu.

Barbari vtrhnú do Total War: Arena

Barbarské jednotky sa majú zásadne líšiť od gréckych a rímskych vďaka slabšej a ľahšej zbroji, rýchlejšiemu pohybu a využívaniu momentu prekvapenia. Zároveň sú jedinou frakciou, ktorá bude mať jazdectvo už od tieru 1, čo poteší hlavne nováčikov.

Súčasťou aktualizácie bude aj nová mapa pomenovaná Rubicon. Od ostatných máp sa odlišuje orientáciou na šírku, vďaka čomu sú k sebe nepriateľské tábory oveľa bližšie ako na iných mapách, aj keď oddelené širokou riekou. Rýchlejšie jednotky sa tak zrejme namiesto priameho útoku vydajú ďaleko na ľavé alebo pravé krídlo a pokúsia sa rieku prekročiť tam.

V blogu vývojári prezradili, že už pracujú aj na mape Alps a ďalšie by mali prichádzať v približne dvojmesačných rozostupoch. Ďalšie frakcie ešte neboli oznámené, ale okrem logických volieb sa uvažuje aj o odvážnejšej ceste. Na bojiskách by sa vraj časom mohli objaviť frakcie z veľkých diaľok, predovšetkým Ázie. Ďalšou možnosťou je ísť ďalej po časovej osi a rozšíriť hru o frakcie z neskorého staroveku/ranného stredoveku a rozmiestniť ich na tiery 11 až 20, nad súčasné frakcie. To je však už hudba vzdialenej budúcnosti, ešte predtým musia autori pripraviť endgame režimy pre majiteľov generálov a jednotiek tieru 10 a pripraviť hru na oficiálne vydanie. Testovanie je uzavreté, ale Creative Assembly obyčajne posiela kľúče krátko po zaregistrovaní.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18405)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk