BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom

Základný cieľ splnený po 53 minútach, ide sa na príbehovú kampaň a neskôr PvP multiplayer.

pridal roberto 30.9.2015 o 11:29 pod hry
BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom

HRY > NOVINKY >

KickStarter kampaň pre Battletech sa behom jedného dňa zaradila medzi najúspešnejšie videoherné kampane doteraz. Nič jej nepomohlo viac, než Jordan Weisman, tvorca celého BattleTech univerza aj hernej série Shadowrun. So svojím štúdiom Harebrained Schemes spustil novú kampaň práve v čase, keď vychádzajú veľmi pozitívne recenzie na hru Shadowrun: Hong Kong, ktorá tiež vznikla s pomocou KickStarteru. Základný cieľ, štvrť milióna USD, bol dosiahnutý po 53 minútach. Teraz sa už vyzbieraná suma začína blížiť celému miliónu.

Weisman pritom ani nemusí (aspoň zatiaľ) ukazovať nič z hrateľnosti, stačí pár artov a odpoveď na tri základné otázky - čo, kde a kedy.

  • Čo? Single-player, taktická ťahová hra s bojovými mechmi pre Windows, Mac a Linux, možno aj s PvP multiplayerom.
  • Kde? V BattleTech univerze, ktoré vzniklo už v roku 1984 vydaním stolovej hry BattleTech (pôvodne BattleDroids, ale George Lucas si v tej dobe nárokoval výhradné právo na slovo "droid"). Tento svet je neustále zmietaný bojmi a intrigami feudálnych pánov súperiacich o moc v dôležitej časti vesmíru nazývanej Inner Sphere.
  • Kedy? V roku 3025 počas obdobia Succession Wars.

Mechy sa v tomto univerze týčia sedem až šestnásť metrov do výšky a ich hmotnosť sa pohybuje od 20 až do 100 ton. Tieto kolosy sú základom armády každej šľachtickej rodiny a rodina mechwarriorov si ich predáva z pokolenia na pokolenie. Po 200 rokoch vojen sa funkčné mechy stali vzácnosťou a vznešení panovníci s radosťou využívajú služby žoldnierov a hráč bude veliť práve jednej takejto skupine žoldnierov.

BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom

Hrateľnosť sa má výrazne líšiť od hrateľnosti Shadowrun série, pretože mech sa namiesto hľadania úkrytov stavia súperovi čelom. To však neznamená, že budú všetci rovnakí. Na bojiská majú vstúpiť rôzne špecializované mechy vrátane skautov. V singleplayer kampani bude hráč veliť jednotke, po misii sa venovať vylepšovaniu všetkého od zbraní po motory svojich mechov a následne už môže prijať ďalší kontrakt-misiu. Je na ňom, na koho stranu sa pridá a či si vôbec nejakú stranu vyberie. Keď raz mechwarrior padne, je po ňom a treba najať nového, podobne ako v X-COM.

Ponuka herných režimov bude závisieť od množstva vyzbieraných peňazí. Splnenie základného cieľa poistilo skirmish proti AI protivníkom, 1 milión bude stačiť na príbehovú kampaň a 1.85 milióna na kampaň s vedľajšími misiami, procedurálne vygenerovanými misiami a otvoreným koncom. Ultimátnym cieľom je vyzbieranie 2.5 milióna, čo hre zabezpečí PvP multiplayer.

BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom

Nový BattleTech by mal byť vydaný na začiatku roka 2017 prostredníctvom Steamu, GoG a Humble Store. Hru bude poháňať engine Unity 5 a o soundtrack sa opäť postará Jon Everist, ktorého služby štúdio využilo už v Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut and Shadowrun: Hong Kong. KickStarter kampaň skončí 3. novembra.





BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom  BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom  BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom
BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom  BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom  BattleTech sa vracia, zobral KickStarter útokom
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Harebrained Schemes
Štýl: Stratégia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. apríl 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18391)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk