Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?

Redaktori Sectoru sa vyzbrojili mečmi, puškami a magickou palicou a vrhli na hordy skavenov v uzatvorenom beta teste. Podelíme sa s vami o zážitky z boja.

pridal uni 2.10.2015 o 14:34 pod hry
Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?

HRY > NOVINKY >

Warhammer: End Times - Vermintide je jednou z mnohých hier, ktoré sa odohrávajú v populárnom univerze, ale určite sa nestratí v dave. O kvalitách tejto kooperatívnej akcie sme sa mali možnosť presvedčiť na vlastnej koži v beta teste, a tak vám teraz prezradíme, čo môžete očakávať.

Najskôr si vyberiete jednu z piatich postáv, s ktorou sa budete pretĺkať ulicami mesta Ubersreik a jeho okolím, ktoré zaplavili hordy skavenov. Vašu štvorčlennú skupinku doplnia ďalší živí hráči alebo ich nahradia boti, ktorí sú však viditeľne slabší a naozaj len do počtu. Vzhľadom na značnú obtiažnosť už v prológu a aj na najnižšej obtiažnosti je preto vhodné mať pri sebe pár kamarátov či náhodne vyhľadaných hráčov, ktorí sú online.

Ešte predtým, ako sa preleje prvá krv, sa ocitnete v hostinci, ktorý slúži na výber misie formou mapy položenej na stole. Okrem toho tam nájdete aj truhlicu, kde si môžete vymeniť zbraň podľa zamerania postavy. Nájdete tam aj nákovu, ktorá otvorí menu na vylepšovanie výbavy. Z piatich zbraní rovnakého typu sa dá vyrobiť jedna kvalitnejšia. Predmet lepšej akosti sa dá navyše vylepšiť pomocou materiálov, ktoré zas môžete získať roztavením prebytočnej výzbroje.

Po štarte misie sa ocitnete v pochmúrnej uličke so svojou skupinkou. Čoskoro zistíte, že s nepriateľmi nie sú žarty. Niektorí vás čakajú na predurčených miestach, ale často sa objavujú aj náhodné hordy s rôznym zložením. Napríklad raz sa na vás vyrúti hŕstka poskokov, inokedy je na tom istom mieste aj boss. Je vhodné likvidovať protivníkov rýchlo a podľa možnosti aj nenápadne. Niekedy totiž zalarmujú posily a keď začujete nepríjemné trúbenie rohu, môžete očakávať poriadny príval skavenov.

Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?

Spolupráca hráčov je dôležitá, pretože davy nepriateľov dokážu jednotlivca veľmi rýchlo umlátiť. Potom pomôže len spolubojovník, ktorý vie bezvládne telo umierajúceho prebrať k životu. Ale len ak to stihne včas. Ak skaveni pripravia bezvládneho hráča o úplne celý život, nešťastník umiera. Tým však pre neho hra nekončí. Zostávajúci členovia družiny v teréne narazia na náhodne rozmiestnené postavy, ktoré potrebujú pomoc. Vyradený hráč jednoducho prevezme nové telo a pokračuje so svojím vzkrieseným hrdinom.

Postavy sa môžu posilňovať liečivými a povzbudivými odvarmi a lekárničkami. Tých je však zúfalo málo a navyše každý hrdina môže mať pri sebe len jeden predmet v príslušnej kategórii. Doplnky sa hodia obzvlášť vtedy, keď hráč precitne z omráčenia a má skromnú a vyprchávajúcu zásobu života. 

Svojho hrdinu v boji vnímate z pohľadu prvej osoby. Každý má dve zbrane, spravidla jednu na boj zblízka a druhú na útok zdiaľky. Napríklad je to meč a puška. Strelné zbrane všetkých postáv majú limitovanú muníciu a je nutné doplňovať si ju pri zásobách priebežne rozmiestnených po celej mape. Výnimkou je čarodejnica (bright wizard), ktorá môže kúzliť svojou palicou neustále. Má to však jeden háčik. Pri intenzívnom čarovaní a opekaní nepriateľov ohňom sa hrdinka môže prehriať. Preto musí priebežne používať schopnosť na ochladzovanie. V prípade, že to s čarami predsa len preženie, jej telo je spaľované vnútorným ohňom a horúčava jej pomaly uberá život. Početné boje spestruje príležitostná interakcia s okolím, napríklad prenášanie sudov s výbušninami, ktoré uvoľnia prechod.

Zatiaľ sme si s kolegami zo Sectoru mohli vyskúšať len prvé misie z hry, ale rozhodne to bola zábava. Ako to prebiehalo, vám ukážeme aj na video zázname. V každom prípade Warhammer: End Times - Vermintide vyzerá veľmi nádejne. Už len treba vyladiť nejaké menšie nedostatky a 23. októbra môžeme hrať všetci na PC naostro.





Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?   Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?   Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?
Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?   Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?   Ako sa hrá Warhammer: End Times - Vermintide?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19501)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk