Sony: PlayStation 4 je veľmi úspešná, preto sa nám hry robia ťažšie

Sony na tieto Vianoce nepripravilo žiadnu veľkú PS4 AAA exkluzivitu, bude veľa skvelých third-party titulov.

pridal roberto 3.10.2015 o 10:21 pod hry
Sony: PlayStation 4 je veľmi úspešná, preto sa nám hry robia ťažšie

HRY > NOVINKY >

Sony pokračuje v oslavách 20. narodenín PlayStation po celom svete. Po Japonsku a USA prišla na rad aj Európa a Shuhei Yoshida, prezident Sony Worldwide Sudios, pri tejto príležitosti zodpovedal aj pár menej príjemných otázok. Jedna z nich sa týkala exkluzivít a chýbajúceho AAA titulu pre vianočnú sezónu.

Tento rok máme skvelé third-party tituly - Call of Duty, Assassin's, Battlefront, práve vyšli Destiny (expanzia) a Metal Gear. PlayStation 4 teraz rozhodne netrpí nedostatkom veľkých titulov a noví majitelia môžu siahnuť po hrách ako Bloodborne alebo Until Dawn. Som hrdý na naše hry.

Áno, ako hovoria niektorí kritici, tieto Vianoce nebudeme mať AAA titul. Ale tento rok vydávame viacero menších kreatívnych hier ako Everybody's Gone to the Rapture a pracujeme na The Tomorrow Children a ďalších malých, ale zaujímavých veciach a tie sa tiež počítajú. A máme veľa skvelých veľkých hier pre budúci rok. Kúpa konzoly je dlhodobé rozhodnutie, ľudia si ju kupujú na 5-6 rokov a tituly ako Uncharted 4 im môžu pri rozhodovaní pomôcť.

Yoshida sa ešte neskôr k tejto otázke vrátil a trochu prekvapil poznámkou, že za menej first-party titulov priamo od Sony môže veľký úspech konzoly.

Je to irónia, ale keď sa dobre darí našej platforme, naše štúdiá to majú ťažšie. Viete, sú to spojené nádoby. Čím lepšie sa darí platforme, tým väčšia je jej podpora third-party štúdiami. Zo softvérového hľadiska potom treba čeliť väčšej konkurencii. Keby naša konzola nebola tak obľúbená, naše hry by mali výsadnejšie postavenie a automaticky aj väčší podiel na predajoch jej hier."

Sony: PlayStation 4 je veľmi úspešná, preto sa nám hry robia ťažšie

V ponuke veľkých exkluzivít roka 2015 chýba preteková hra. Pokým Microsoft prichádza každý rok s novou Forzou, majitelia PS4 ešte iba čakajú na oznámenie Gran Turismo 7. Pripravuje sa aspoň pokračovanie Driveclubu?

Pretekové hry sú momentálne veľmi ťažkým trhom. Ak naň chceme prísť s ďalším racingom, musíme prísť s niečím novým a naozaj špeciálnym. Ale práve v takýchto podmienkach sa rodia skvelé nápady, už sa na to teším."

Mnohí analytici ešte na začiatku tejto generácie konzol tvrdili, že už bude poslednou. PS4 sa však predáva lepšie než hociktorá iná PlayStation a Sony nemá dôvod uveriť, že konzoly vymierajú.

Vždy je tu nejaká nová hrozba. Predtým to bolo PC, teraz sú to mobily... Pozrite sa na japonský trh, ten bol zasiahnutý najviac. Keď sa pozriem na celý japonský videoherný trh, tie čísla sú šialené, pretože mobilné hry sa rozrástli do obludných rozmerov. Ale čo mobilné hry robia je, že k hraniu privádzajú nových ľudí. Veľa ľudí hrá mobilné hry iba preto, že sú zadarmo a že sa dajú hrať práve na mobiloch.

Teraz sa môže ľahko stať, že mobilné tituly ukážu človeku zábavnosť hrania hier a on si neskôr kúpi hernú konzolu. Dôležité je, že PS4 sa výborne predáva a naším cieľom je ďalej tlačiť na rozširovanie hráčskej základne.

Čo sa týka vzdialenejšej budúcnosti dodáva, že bude na vývojároch či a kedy bude PlayStation 5. Z bližšej budúcnosti by sa budúci rok mali majitelia PS4 okrem Uncharted 4: A Thief's End dočkať aj Horizon Zero Dawn, The Last Guardian či Ratchet & Clank

Sony: PlayStation 4 je veľmi úspešná, preto sa nám hry robia ťažšie





Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation 4, sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk