Aká je Need for Speed beta?

Nové Need For Speed spustilo betu a môžeme povedať, že má niečo do seba, zároveň však jasne ukazuje najväčší problém núteného online pripojenia.

pridal saver 3.10.2015 o 14:48 pod hry
Aká je Need for Speed beta?

HRY > NOVINKY >

Nové Need For Speed spustilo betu a môžeme povedať, že má niečo do seba, zároveň však jasne ukazuje najväčší problém núteného online pripojenia v hre. Je to síce beta, ale aj tak, online pripojenie momentálne veľmi často padá a z hry vás tak stále odpája, či už hráte sám v Solo mode, alebo s priateľmi v Crew móde. Je to škoda, lebo mimo toho vyzerá hra veľmi decentne. Uvidíme ako si servre doladia v plnej hre

Mimo online nové Need for Speed ponúka parádnu grafika, kde takto spracované nočné mesto sme ešte v hrách nevideli, ukazuje veľmi pekné svetelné efekty, kompozíciu, detaily mesta, k tomu je zapracovaná fyzika do prostredia. Škoda však, že v hre nebude deň a nebudeme si môcť vychutnať mesto počas slnka, síce v tomto undergroundovom štýle deň veľmi nechýba, ale mohol to oživiť.

Samotný fyzikálny model ovládania auta je podobný ako v Rivals, teda cítite, že autá sú ťažké, majú svoju silu a dynamiku presne vhodnú na rozbíjanie protivníkov a policajtov, alebo driftovanie do zákrut. Je to iný štýl prístupu ako napríklad vo Forze Horizon 2, ale dostanete to do ruky. Ovládanie vozidla sa bude zrejme mierne meniť a upravovať podľa typu vozidla a detailného upgradovania, kde upravujete výkon, vizuál, a upraviť sa dá aj samotné správanie sa vozidla. Manuálna prevodovka však bude chýbať. Čo je možno škoda, ale mimo toho vidieť, že sa skutočne pohrali a vyzerá to ako priame pokračovanie Underground série.

Aká je Need for Speed beta?

Zaujímavým bonusom je príbehový doplnok, kde scény sú spracované kombináciu renderovania a filmových postáv. Veľmi pekne sa to k sebe hodí až sa pýtate, že čo na obrazovke je vlastne filmové a čo dokreslené. Na druhej strane z prvých prestrihových scén sa zdá, že robia skôr len krovie ako by plne vyrozprávali nejaký príbeh. Ale minimálne pridávajú na atmosfére a cítite, že ste súčasťou toho prostredia.

Samotné mesto je slušne rozsiahle, rozdelené na niekoľko častí, ako továrne, centrum s mrakodrapmi, ale aj vidiek, kde sú ako kopce tak aj rovinky. Autori sa ho snažili aj typom osvietenia oddeliť, ale keďže je väčšinou noc, je v podstate jedno kde ste, vidíte pouličné osvetlenie, cestu s kalužami a okolo vás prebleskujú budovy. S nocou súvisí aj nízka premávka v meste, čo robí mesto mimo pretekov prázdne, síce iné autá stretnete či už AI premávku, alebo živých hráčov, ale je to také pusté. Poteší ešte polícia, ktorá na uliciach nechýba a miestami vás začne aj pri voľnej jazde naháňať.

Celkovo to skutočne nie je zlé pokračovanie, alebo respektíve reštart Need for Speed série, autori začali tam kde bola pred rokmi séria najúspešnejšia a presunuli to do viac moderného štýlu, a žiaľ pridali aj online doplnok. Ten v solo mode nie je vôbec potrebný a ak by náhodou hra padala aj počas finálnej verzie môžu si tak zničiť všetko čo na hre spravili. Ak však bude online stabilne fungovať môžu byť hráči spokojní a autori môžu hru pekne rozrastať, tak ako to robí Rockstar pri GTA Online. V skratke - hra má potenciál.

Hra vychádza 3. novembra na Xbox One a PS4, na PC príde začiatkom budúceho roka.





Aká je Need for Speed beta?  Aká je Need for Speed beta?
Aká je Need for Speed beta?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17928)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk