České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer

Homo novus sa vydáva znovu osídliť svoj starý svet. Zatiaľ vo forme RPG s online spoluprácou medzi hráčmi.

pridal roberto 9.10.2015 o 12:22 pod hry
České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer

HRY > NOVINKY >

MMORPG českého tvorcu Martina Mastného sme si prvýkrát bližšie predstavili na začiatku leta, kedy veľmi rýchlo dostala zelenú na Steam Greenlight. Autor, teraz už v čele vlastného štúdia McMagic, sa rozhodol vynechať klasický indie postup Greenlight-KickStarter-Steam Early Access a Novus Inceptio sa tento týždeň objavilo rovno medzi Steam titulmi s predčasným prístupom. Vôbec neskrýva, že peniaze z predaja predčasného prístupu potrebuje obratom využiť na vývoj hry, ale touto cestou získa zároveň hodnotnú spätnú väzbu, ktorú by od KickStarteru nedostal.

Novus Inceptio má byť vo finále MMORPG s procedurálne vygenerovaným svetom a mnohými inovatívnymi prvkami, ktoré ju zásadne odlíšia od hier ako World of Warcraft alebo Guild Wars 2. Azda najväčšou odlišnosťou má byť, že svet nebude zamrznutý v čase. Hráčov charakter bude naberať skúsenosti, starnúť a meniť tým svoje atribúty a permanentne umierať. Ak charakter zomrie na následky poranenia či napríklad chorobu, môže hráč prebrať jeho uložený klon. V prípade úmrtia proste na starobu bude vhodnejšie prevziať kontrolu nad priamym potomkom ťažiacim z jeho genetickej výbavy.

Zub času sa však podpíše aj na predmetoch. Nebude teda možné skladovať niekde obrovské zásoby  rastlín či látok celé veky, bude ich treba v rozumnom čase premeniť na užitočné výrobky, použiť alebo predať. Rastliny budú rásť a neudržiavané obydlia chátrať a to všetko má podporiť spoluprácu a čulý obchod medzi hráčmi prípadne skupinami hráčov. Vo svete má byť iba málo NPC postáv a aj mestá by si mali hráči vybudovať sami. Hráč si nebude vyberať rasu ani povolanie, zručnosti charakteru závisia len od toho, čomu sa bude vo svete venovať. Z cestovateľa sa stane zručný prieskumník a asi aj obchodník, zo staviteľa tesár a kamenár, z lovca... asi lovec.

Craftovací systém pritom nezaujíma iba to, či sú k dispozícii potrebné suroviny, ale aj ich kvalita. Ak charakter vie, ako vyrobiť sekeru, vyrobí ju kľudne z kameňa a mäkkého dreva, ale aj zo železa a tvrdého dreva. Samozrejme, vlastnosti týchto sekier budú zásadne odlišné.

České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer

Napriek sand-boxovému nádychu má Novus Inceptio aj príbeh a lore, v ktorom stvoritelia (alias bohovia) opustili krvibažné ľudstvo po tom, čo bol ich posledný posol pribitý na kríž. O nejakých 2000 rokov neskôr pokryli planétu výbuchy a radiácia a tí, ktorí prežili, boli vyhubení sklamanými stvoriteľmi. Keď sa planéta po dlhom čase zbavila radiácie, stvoritelia sa rozhodli svet obnoviť a nakoniec do neho vložili nového človeka - homo novus. Aby sa neopakovali staré chyby, nasleduje každého človeka robot A2-A monitorujúci jeho agresivitu, pripravený pomôcť drobnými službami, poradiť i vyrobiť už spomenuté klony.

V súčasnosti však hra vyzerá trochu inak. Predovšetkým to nie je MMORPG, ale iba RPG základ s online prvkami nazvaný Ghost Mode. Každý hráč tu má malý svet (64km2) iba sám pre seba, ale aj tu bude môcť komunikovať a obchodovať s ostatnými hráčmi. Dobrá správe pre odporcov MMORPG - tento mód zostane zachovaný aj vo finálnej verzií a hra nie je free-to-play, dokonca sa dá teraz zakúpiť na Steame s 20% zľavou. Treba však pamätať, že hra je vyvíjaná malým tímom a od dokončenia ju pravdepodobne nedelia mesiace ale roky.





České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer
České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer
České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer  České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer
Páči sa mi!






České Novus Inceptio je na Steame, zatiaľ singleplayer
PC

Vývoj: McMagic
Štýl: MMO / RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18413)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk