Aký je New Experience dashboard v Xbox One?

Postupne už preview hráči dostávajú nový Xbox One New Experience dashboard a pozrime sa čo vlastne prináša.

pridal saver 11.10.2015 o 18:57 pod hry
Aký je New Experience dashboard v Xbox One?

HRY > NOVINKY >

Postupne už preview hráči dostávajú nový Xbox One New Experience dashboard a pozrime sa čo vlastne prináša.

Viac menej od nového dashboardu čakajte preusporiadanie pôvodných prvkov, niekoľko zjednodušenia prístupov a hlavne vyššiu rýchlosť. Teda mimo celého Windows 10 systému, na ktorom je postavený a DX12, ktorý s nim prichádza. Ich výhody sa ukážu až neskôr, keď sa prepoja store, a keď začnú prichádzať DX12 hry.

Čo sa týka dashboardu rozmiestnenie prvkov je teraz jednoduchšie na pochopenie a prehľadnejšie. Ostalo veľké okno s aktuálnou hrou, ale zatiaľ čo minule boli predchádzajúce hrané hry umiestnené okolo neho, teraz sú pod ním, kde si prescrolujete posledne hrané hry, posledné spustené aplikácie a úplne naspodu je odklik na všetky hry ako aj  zoznam pripnutých hier.  Na druhej záložke je teraz komunita s vašim feedom s novinkami od priateľov, na tretej je store, na štvrtej aplikácie. Store a aplikácie sú teraz redesignované, lepšie usporiadané vo výpise pod sebou a rozdelené v rôznych skupinách.  Plus, ak ste v podporovanom regióne ukáže sa aj OneGuide, TV a Filmy a Hudba záložky.

Čo je hlavná zmena je pravé menu, ktoré urýchľuje prístup k množstvám funkcii. Pravé menu sa teraz vysúva keď sa posuniete doľava z hlavnej obrazovky a nájdete tam združene všetky dôležité veci a teda prihlasovanie užívateľa, správy, party, nastavenia a aj spúšťanie všetkých menších aplikácii.

S updatom sa mení ako hlavné menu, tak niektoré aplikácie, ktoré tvorili doplnky pôvodného systému. Napríklad upravené je settings, achievementy, browser sa zmenil na edge, pribudol editor avatara, OneGuide sa presunulo do aplikácie. Zatiaľ ostal rovnaký výpis vašich hier aplikácii ako aj GameDVR, Upload studio a ďalšie.  Plus niektoré časti ešte v preview verzii nie sú dokončené a napríklad ako login, tak aj achievementy, ktoré majú veľmi zvláštne fonty. Chýba ešte aj samotný profil. 

Celkovo to nie je zlé, síce ešte nedokončené, ale je to rýchlejšie a prehľadnejšie, určite to bude krok vpred oproti pôvodnému dashboardu. Uvidíme, čo tam Microsoft ešte doplní ale minimálne vieme, že ešte príde Cortana, ktorá je síce ohlásená až na začiatok budúceho roka, ale užívatelia ju už našli schovanú v rôznych podmenu preview verzie dashboardu. Mimo toho cítiť, že je to už pripravené aj na podporu myši, ktorá je už ohlásená.





Aký je New Experience dashboard v Xbox One?  Aký je New Experience dashboard v Xbox One?  Aký je New Experience dashboard v Xbox One?
Aký je New Experience dashboard v Xbox One?  Aký je New Experience dashboard v Xbox One?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18400)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk