Gran Turismo Sport pre PS4 predstavené, nejde však o Gran Turismo 7

Konečne sme sa dočkali oznámenia ďalšieho pokračovania Gran Turismo série, ktoré tentokrát dorazí už na PlayStation 4, a to rovno s podporou PlayStation VR

pridal play3man 28.10.2015 o 23:30 pod hry
Gran Turismo Sport pre PS4 predstavené, nejde však o Gran Turismo 7

HRY > NOVINKY >

Gran Turismo 6 prišlo na trh v čase, keď už v obchodoch ležali krabice s PlayStation 4. Hra ale vyšla ešte na PlayStation 3, čo sa samozrejme nemohlo obísť bez diskusií, v ktorých množstvo hráčov nedokázalo pochopiť, prečo sa Sony takto rozhodlo. Oznámenie nového GT pre PS4 bolo síce len otázkou času, no fanúšikovia ho už dlhé mesiace netrpezlivo očakávali. Polyphony Digital prednedávnom pridalo do GT6 poslednú chýbajúcu funkciu zo zoznamu, ktorý zverejnili po vydaní hry v decembri 2013 - editor tratí, a tak im už nič nebránilo v tom, aby s novou hrou vyšli na verejnosť.

Ten pravý okamih teda nastal tento týždeň, v utorok, počas konferencie Sony na Paris Games Week. Novým dielom je teda Gran Turismo Sport - titul, ktorý nám bol bližšie predstavený na videu a zopár slov k hre povedal aj sám Kazunori Yamauchi.

Zaujímavosť: Názov Gran Turismo Sport bol pritom medzi GT komunitou skloňovaný už dlhšie. Na stránke chorvátskeho obchodu sa hra pred pár mesiacmi objavila dokonca na predobjednávku, pričom ešte niekoľko týždňov predtým, konkrétne 19. mája, ho spomenul na NeoGAF fóre amar212. 

Nestretávame sa tak s tradičným číselným označením. Z prvých informácií sme sa dozvedeli, že pôjde o titul, ktorý bude úzko prepojený s pretekmi FIA a zamerať sa má prevažne na online súťaže. Medzi hráčmi však nastal mierny zmätok v tom, čo vlastne GT Sport je - ide o plnohodnotný titul, akési GT Prologue alebo niečo celkom iné? Na túto otázku už stihol odpovedať CEO Sony Computer Entertainment Europe, Jim Ryan, v rozhovore pre server Eurogamer:

"V tomto momente neoznamujeme Gran Turismo 7. Ak mám povedať pravdu, Yamauchi robí tieto hry už dosť dlhý čas. Preto si myslím, že je v poriadku ak predpokladáme, že sa na tejto ceste môže objaviť aj niečo iné. Je to Prologue? Nie. Myslím si, že pôjde o niečo viac"

Polyphony Digital sa tak na PS4 rozhodlo vydať trochu inou cestou. Aj keď nateraz nevieme, čo to znamená pre pokračovanie značky v jej tradičnom duchu. Samozrejme, GT Sport môže byť hrou v štýle predchádzajúcich Prologue titulov, s ktorým vyplnia medzeru do vydania siedmeho dielu, no taktiež môže ísť o nový začiatok pre Gran Turismo ako také.

GT Sport totiž nebude iba o hraní online. Súčasťou budú aj tri herné režimy - Campaign, Sports Mode, Arcade Mode. Samostatnou jednotkou bude FIA Gran Turismo Online Championship, ktorej súčasťou budú dve súťaže - Nations Cup a Manufacturers Cup. Polyphony Digital by chcelo hru pretlačiť aj ako platformu pre e-sports - obe súťaže v rámci FIA šampionátu budú mať nejaké tie "živé" komponenty, pravdepodobne niečo v štýle regionálneho finále GT Academy. No a keď už spomíname GT Academy, tak ďalší ročník by sa taktiež mal uskutočniť už na PS4.

V rámci nového dielu sa môžeme, samozrejme, tešiť na lepšiu grafiku, no taktiež aj zvuky. Bývalý zvukový inžinier pre sériu Forza hier, Mike Caviezel, pracuje na novom zvukovom engine pre GT Sport naozaj tvrdo, aby výsledok stál za to. Pre fanúšikov virtuálnej reality je nakoniec veľmi dobrou správou aj to, že Gran Turismo Sport bude plne podporovať PlayStation VR.

Gran Turismo Sport si budeme môcť po prvýkrát zahrať už začiatkom budúceho roka, kedy bude spustená prvá beta verzia. Plný titul by mal následne vyjsť v priebehu budúceho roka.





Páči sa mi!






PS4
PS VR

Vývoj: Sony / Polyphony
Štýl: Racing / Simulácia
Dátum vydania: 18. október 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18483)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk