Konami vraj uvažuje o pokračovaní Metal Gear série, ale stálo by veľa peňazí

Bývalé Kojima Productions LA sa nového dielu zrejme nedočká, hovorí sa o zatvorení štúdia a 35 prepustených zamestnancoch.

pridal roberto 3.11.2015 o 17:42 pod hry
Konami vraj uvažuje o pokračovaní Metal Gear série, ale stálo by veľa peňazí

HRY > NOVINKY >

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain patrí k najväčším hitom tohto roka, Konami už do sveta rozposlalo 5 miliónov kópií. Japonské hospodárske noviny Nikkei teda zaujímalo, či Konami uvažuje o príprave ďalšieho pokračovania série.

Odpoveď bola kladná, vedenie Konami sleduje príjmy, pozná hodnotu značky Metal Gear a je pripravené uvažovať o jej využití. Zároveň však bolo povedané, že vývoj ďalšej hry ako MGS V: Phantom Pain by sa opäť nezaobišiel bez obrieho rozpočtu, preto bude tento krok najprv dôkladne zvážený.

Nikkei tiež pripomína, že tvorca série Hideo Kojima, ktorého meno sa už stratilo zo starších Metal Gear hier, nedostalo sa na krabicu The Phantom Pain a  ktorému bol stopnutý projekt Silent Hills z Konami doteraz oficiálne neodišiel. Naďalej platí verzia, že je na zaslúženej dovolenke. Takej dlhej, akú si zaslúži po predlhom vývoji MGS V.

Práve noviny Nikkei v auguste uverejnili článok o pracových podmienkach v Konami a okrem iného zmienili, že Kojima Productions je po reštrukturalizácii spoločnosti známe už iba ako "Produkčné oddelenie číslo 8". Tiež vieme, že spoločnosť sa reštrukturalizáciou svojich štúdií "prispôsobuje moderným trendom" a chce posilniť svoju prítomnosť na trhu s mobilnými hrami.

Konami vraj uvažuje o pokračovaní Metal Gear série, ale stálo by veľa peňazí

Zároveň s reportážou z ďalekého východu sa objavuje zatiaľ nepotvrdená správa zatvorení Konami Los Angeles Studio, bývalého Kojima Productions LA. Ako prvý sa o novú klebetu na Twitteri podelil George Broussard, spolutvorca Duke Nukem. Morálnu podporu (bývalým) zamestnancom losangeleského štúdia Konami však už poslal aj Sam Thompson, producent Sony Computer Entertainment America. Odhaduje sa, že bez práce zostalo  približne 35 ľudí, ktorí práve dokončili prácu na Metal Gear Online.





Páči sa mi!

Zaradené pod: metal gear, konami






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19826)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk