League of Legends sa mení, v roku 2016 zatlačí na tímové hranie

Riot nezaspal na vavrínoch a budúci rok prekope hneď niekoľko oblastí najúspešnejšej MOBA hry na svete.

pridal roberto 4.11.2015 o 13:37 pod hry
League of Legends sa mení, v roku 2016 zatlačí na tímové hranie

HRY > NOVINKY >

League of Legends si drží status najhranejšej videohry na svete a možno o to viac prekvapí, že štúdio Riot sa odhodlalo k viacerým veľkým zmenám. V priebehu roka bude prekopaný systém matchmakingu a výberu hrdinov, skupinové hranie, pribudnú nové funkcie a konečne sa začína s testovaním nového klienta.

Najvzrušujúcejšou zmenou sa zdá byť nový systém výberu hrdinov. Riot sa pokúsi hráčov dostať do úloh, kde majú záujem hrať a zároveň vytvárať funkčné tímy. Základ spočíva v tom, že si každý hráč ešte pred spustením matchmakingu nastaví preferencie. Na primárnu aj sekundárnu pozíciu si bude môcť nastaviť úlohy top, mid, bottom, jungle, support, alebo fill, teda ochotu prispôsobiť sa potrebám tímu.

Z toho hráčovi vyplývajú tri rôzne možnosti. Nastaviť si obe pozície (napríklad mid + top) a mať istotu, že bude zaradený do tímu, kde bude jedna z tých pozícií voľná. Druhá možnosť je nastaviť na obe pozície fill a čo najskôr sa tak dostať do hry, bez čakania v rade na konkrétnu pozíciu. Tretia možnosť je kombináciou prvých dvoch, teda nastaviť primárne prianie plus fill (mid + fill), čím sa dostane na konkrétnu pozíciu, ak je práve v niektorom vznikajúcom tíme voľná.

Riot počíta s tým, že niektoré pozície nemusia byť tak populárne ako ostatné (support, jungle). Ak by vznikla veľká nevyváženosť, bude ochota hrať na týchto pozíciách odmeňovaná IP bonusom.

League of Legends sa mení, v roku 2016 zatlačí na tímové hranie

Ďalšou oblasťou je posilnenie tímového hrania. To začína zavedením dynamických skupín. ktoré budú môcť rebríčkom postupovať spoločne a stretávať sa hlavne s rovnako početnými tímami. Ak hráči vytvoria päťčlennú skupinu, nemali by sa vôbec stretávať s trojčlennými skupinami doplnenými o jednotlivcov. Tímy budú hodnotené na základe spoločných výkonov a hráči hrajúci v skupinách dostanú IP bonus.

Do oblasti monetarizácie a free získavania itemov, skinov a hrdinov má vniesť čerstvý vánok Hextech Crafting. Pôjde o komplexný systém založený na zbieraní úlomkov kľúčov po každom víťaznom zápase, ich kombinovaní do kľúčov, no a potom ešte bude hráč potrebovať truhlicu, ktorej zámku by kľúčom otvoril. Truhlice má môcť hráč získať po veľmi dobrom zápase, ale iba obmedzený počet kusov do roka.

Ďalší typ truhlice sa bude dať kúpiť v in-game store a v oboch prípadoch nebude mať hráč tušenie, čo nájde vo vnútri. Ak tam nájde niečo hodnotné, ale pre seba úplne nepotrebné, môže s tým prísť ku craftovaciemu stolíku a tam z niekoľkých nepotrebných itemov vyrobiť aspoň jeden užitočný. Rovnako by to mohlo fungovať aj so skinmi a hrdinami.

League of Legends sa mení, v roku 2016 zatlačí na tímové hranie

Z ďalších vecí je zaujímavá podpora socializácie hráčov pomocou mobilných aplikácií, skupín a vytvárania hráčmi pomenovaných, organizovaných a riadených sociálnych skupín - klubov. Vytváranie klubov a podpora organizovania hráčov do tímov môže byť videná ako snaha oddeliť slušných hráčov od problémistov, salámistov od skillerov a podobne a zabrániť tak strácaniu hráčov znechutených náhodnými spoluhráčmi.

Riot zároveň usúdil, že hra si po rokoch už naozaj zaslúži zbrusu nového klienta. Ten bude postavený na odlišnej technológii ako súčasný, prívetivejší k hráčom i vývojárom a zmena je samozrejme skvelou príležitosťou k prekopaniu celého užívateľského rozhrania. Hráči s úrovňou 30 a bez prehreškov voči dobrým mravom sa už môžu hlásiť do alfa-testu.

League of Legends sa mení, v roku 2016 zatlačí na tímové hranie





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk