Dojmy z Paríža: Nier: Automata si vás podmaní svojim čarom

Pokračovanie titulu Nier, mixu akcie a RPG, si neželalo mnoho hráčov. Teraz sa naň však budú tešiť davy.

pridal matus_ace 5.11.2015 o 14:50 pod hry
Dojmy z Paríža: Nier: Automata si vás podmaní svojim čarom

HRY > NOVINKY >

Nier bol divný titul. Mal niečo do seba, dokázal na prvý pohľad zaujať, no nakoniec hráčov výrazne polarizoval. Buď ste ho milovali alebo nenávideli. Vznikol v dobe, keď chceli v Square Enix zobrať západný trh útokom a tak trochu sa hľadali. V rovnakej dobe vznikli aj ďalšie tituly ako napríklad Mindjack. Nier síce tiež nedopadol najlepšie, ale istú skupinu zasiahol priamo do srdca a do hry sa zamilovali. A práve na týchto hráčov autori stále mysleli, no taktiež chceli napraviť svoje chyby. Yosuke Saito, producent hry, hovorí, že to bola túžba týchto hráčov po pokračovaní, čo ich hnalo vpred.

A tak tu máme pokračovanie. Naznačili nám ho už v Tokiu a na nedávnom predstavení v Paríži sme odhalenie hry sledovali z prvého radu. Yosuke Saito a Taro Yoko (ten v maske) sú pôvodní členovia, no teraz sa spojili s majstrami v akčnom obore – Platinum Games. A spolu pod krídlami Square Enix pracujú na Nier: Automata. O hudbu sa navyše opäť postará Keiichi Okabe. A toto je priam snová kombinácia, ako hovorí Saito. Práve táto kombinácia by im mala umožniť vytvoriť ultimátne akčné RPG.

Futuristický svet v Automata nie je miestom, kde by ste chceli žiť. V neurčitom čase po udalostiach prvej časti musí ľudstvo bojovať o možnosť vrátiť sa na Zem, keďže tá bola obsadená mechanickými votrelcami a všetci museli utiecť na Mesiac. Teraz je čas vrátiť sa späť a proti železu ideme bojovať rovnakými zbraňami. Na Zem je vyslané elitné komando androidov a medzi nimi je aj protagonistka hry – 2B.

Dojmy z Paríža: Nier: Automata si vás podmaní svojim čarom

Do deja navyše vstupujú aj iné témy, pričom mnohé z nich nie sú vôbec neznáme a autori sa v nich jasne inšpirujú v iných svetovo známych dielach. Každý android je iný, má vlastnú povahu a osobnosť a emócie sú zakázané. Hra ponúkne zaujímavý pohľad na tieto rôzne osobnosti v mechanických telách a taktiež na súboj strojov na oboch stranách barikády, ktorý sa odohráva v bezútešnej pustine zničeného sveta. V príbehu sa vrátia aj niektoré známe postavy, no celá bude vystavaná okolo novej a skutočne zaujímavej hrdinky.

A je to práve prostredie, ktoré nám na prvý pohľad učarovalo. Koncepty od autorov ukazovali krásne a rozsiahle, dokonca vertikálne bohato členité časti sveta, ktoré vyzerali jednoducho úchvatne. Samotné ukážky boja zas predstavili akýsi malý výsek týchto prostredí, keďže sa všetky odohrávali akoby v arénach, no podarilo sa do nich preniesť krásu a epickosť tohto zničeného sveta. No a potom je tu celkový unikátny vizuálny štýl hry, ktorý sa pretavil do každého pixelu a je radosť sa pozerať  džungľou prerastené ruiny a aj nepriateľov ako vystrihnutých z animáku Železný obor.

Keď ide o súboje, ihneď vám je zrejmé, kto za hrou stojí. Rýchla akcia má perfektnú dynamiku a jedinečný štýl. Spoznáte v nej Bayonettu. B2 je obratná a s veľkým mečom narába s neuveriteľnou eleganciou a dokonca šarmom. Keď sa to v jednej scéne všetko snúbi so skvelým dizajnom prostredia a nepriateľov, pozerá sa na hru skvelo.

Nier: Automata sa dočkal nie len predstavenia v obrazovej podobe, ale autori toho na pódiu aj mnoho povedali. Aj napriek tomu je okolo nej stále veľa nejasností a tajomstiev, robí ju to však viac príťažlivou. Jedným z tajomstiev sú aj platformy. Hra bola zatiaľ oficiálne oznámená ako exkluzivita pre PS4, no počas predstavenia autori nehovorili o konkrétnej konzole, ale o tom, ako sa tešili na to, že budú môcť využiť možnosti next-gen konzol. Čas ukáže, či sa to len stratilo v preklade z japončiny do francúzštiny alebo si za B2 zahráme aj inde.

Dojmy z Paríža: Nier: Automata si vás podmaní svojim čarom





Páči sa mi!






PS4
PC

Vývoj: Square Enix / Platinum Games
Štýl: RPG / Akcia
Dátum vydania: 10. marec 2016
 26.6. 2018 (Xbox One)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18482)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk