Gabe Newell: Steam Machines ponúknu oproti konzolám vyšší výkon za rovnakú cenu

Do vydania Steam Machines zostáva už len pár dní a Gabe sa tak snaží opäť porovnávať ich novú platformu s hernými konzolami

pridal play3man 8.11.2015 o 9:28 pod hry
Gabe Newell: Steam Machines ponúknu oproti konzolám vyšší výkon za rovnakú cenu

HRY > NOVINKY >

Steam Machines vychádzajú už o štyri dni a ich porovnávanie s hernými konzolami je opäť tu. Valve tak príde na trh so svojou novou platformou, ktorá je v podstate klasickým PC poskladaným do kompaktných rozmerov. Firma si pre svoje herné zariadenia pripravila aj vlastný operačný systém postavený na Linuxe - Steam OS, ktorý je špeciálne prispôsobený na ovládanie klasickým gamepadom. Samozrejme, rovnako aj každá konzola by sa dala prirovnať k bežným počítačom svojim hardvérom, no výnimočné ich robí fakt, že ide o uzatvorené systémy, pre ktoré musia firmy špeciálne hry upravovať. Každopádne, so Steam Machines je situácia predsa len trochu iná a porovnávanie so štandardnými počítačmi možno ani nie je namieste, kedže, v podstate, oni nimi aj sú. 

Gabe Newell sa však takto krátko pred spustením predaja Steam Machines opäť pustil do konkurenčných herných konzol. V rozhovore pre server Develop ich tentokrát porovnával po výkonnostnej stránke. Totiž tvrdí, že: "za konzolové ceny budú ich Steam Machines od Alienware rýchlejšie než súčasné herné konzoly" - "Takže dnes za rovnakú cenu môžete očakávať lepší výkon a fakt, že ste pripojený ku všetkému, čo sa vám páči na PC a internete", dodal Newell.

Pozrime sa však na to z druhého pohľadu, ak si otvoríte oficiálnu stránku so Steam Machines, najlacnejšia je od Alienware za $450, pričom za túto sumu dostanete dvojjadrový Intel Core i3 procesor, grafickú kartu NVIDIA Geforce GTX s 2GB GDDR5 pamäťou, 4GB DDR3L RAM a 500GB pevným diskom. Najlacnejšia Steam Machine vás tak bude stáť približne o $100 viac ako súčasné herné konzoly, no či sa týchto $100 naviac skutočne odráža aj na výkone si už skúste spočítať sami.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19751)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk