Prednášky v rámci NextGen Expo 2015 bude hostiť CINEMAX v Bory Mall

Prednášky počas NextGen Expo budú prebiehať v kinosále CINEMAX v nákupno-zábavnom centre Bory Mall, kde sa okrem iného nachádza aj kino s najlepším zvukom v Európe

pridal PR 9.11.2015 o 21:26 pod hry
Prednášky v rámci NextGen Expo 2015 bude hostiť CINEMAX v Bory Mall

HRY > NOVINKY >

Multiplex kín CINEMAX v Bory Mall si môžete ísť vyskúšať kedykoľvek, no budeme veľmi radi, ak sa práve do tohto nákupno-zábavného centra prídete pozrieť budúci víkend. Totiž, 21. a 22.11. sa v Bory Mall koná už šiesty ročník našej digitálno-lifestylovej show NextGen Expo. Tento rok máte vstup zadarmo, pričom rovnako ako po minulé roky, aj tento sa môžete tešiť na množstvo turnajov (napr. League of Legends 1v1, Forza 6, HearthStone, Rocket League, ...), súťaží a zaujímavých prednášok, ktoré budú prebiehať práve v kinosále CINEMAX  (2. podlažie 133A).

Prednášky budú v sobotu aj v nedeľu, pričom prvá začne o 10:00 a posledná o 17:00. Aktuálne máme k dispozícii takmer kompletný zoznam, ktorý už čoskoro uzavrieme.

Sobota (21.11.2015)

10:00 - Marián Kuruc (PIXEL FEDERATION), Cesta ako sa stať herným vývojárom
11:00 - Ondrej Macko (TouchIT), Technologické vychytávky
12:00 - Ivan Lazarov (DEV1S), Gamer,Progamer,Streamer – Cesta jedného hráča
13:00 - čakáme na schválenie speakrom
14:00 - Pawel Szyszka (11bit Studios), Children of war - Behind the design of This War of Mine: The Little Ones
15:00 - Ondřej Kuvik (HTC), HTC Vive 
16:00 - Peter Nagy (Games Farm), Kacírske kráľovstvá, alebo ako vydavateľ skapal a vývojára napospas osudu nechal
17:00 - Filip Fisher (Game Dev Hub)

Nedeľa (22.11.2015)

10:00 - Juraj Redeky (IT špecialista), Vývoj ovládačov a herných zariadení
11:00 - Marcel Klimo (BOARDMULTIPLAYER), Hasta la vista baby - FPS ako dosková hra
12:00 - Róbert Schochmann (Anima Technika), Drone'n'Base - prvá bojová a súťažná hra s dronmi
13:00 - Ivica Kopcoková (Serialy.sk), Seriálový kvíz
14:00 - Marek Rosa (Keen Software House), Ako vidí budúcnosť ich GoodAI projektu a dopady AI na ekonomiku
15:00 - Peter Sucha (Microsoft Slovakia), Vychytávky vo Windows 10 (Cortana, MS edge, ...)
16:00 - Tomáš Pelák (Pelaktronic), Cesta s názvom Elveon
17:00 - Peter Konečný (Kinema.sk)

Či už chodíte do kina kvôli najnovším filmovým trhákom, celkovému audiovizuálnemu zážitku či niečomu inému, to už je samozrejme na vás, no ak máte radi filmy, tak do jeho priestorov vstupujete určite veľmi radi. Ak si však na kvalitnom filmovom zážitku skutočne potrpíte, určite ste s napätím očakávali otvorenie multiplexu CINEMAX v nákupno-zábavnom centre Bory Mall. Jeho súčasťou totiž nie sú len bežné kinosály, ktoré môžete nájsť aj v iných mestách na Slovensku, ale aj jedno veľmi špeciálne. Formát IMAX kín sa na Slovensko vrátil po veľmi dlhej prestávke, no v plnej sile.

Kinosála IMAX totiž nemôže byť postavená len tak niekde. Rozmery plátna a samotný dizajn sály si vyžadujú obrovské priestory, ktoré len tak ľahko nenájdete. Plátno v IMAX sále v bratislavskom Bory Mall má na dĺžku 23 metrov a na výšku niečo cez 13 metrov. Pre porovnanie, najväčšie kinoplátno na Slovensku je až o 2,6 krát menšie ako to v IMAXe. Kľúč k unikátnemu zážitku z obrazu a zvuku sa však neskrýva iba vo veľkosti plátna, ale hlavne v ďalších jedinečných prvkoch. Plátno v IMAXe, narozdiel od tých bežných, pokrýva celú plochu prednej steny sály, vďaka čomu je lepšie využité zorné pole vášho oka a ste tak viac vtiahnutí do aktuálneho diania vo filme. Celé to však umocňuje jeho tvar, ktorý je zakrivený.

Ďalšou silnou stránkou IMAX kín je 3D formát. 3D efekt tu funguje na princípe polarizácie obrazu zvlášť pre ľavé a pravé oko. Tento obraz sa následne odfiltruje pomocou ľahkých, pasívnych, okuliarov a vy tak dostávate kvalitný a čistý 3D efekt bez rušivých vplyvov. Po obraze prichádza na rad aj zvuk, ktorý bol taktiež špeciálne vyvinutý pre práve tento typ kín - IMAX immersive sound. Tento typ ozvučenia je v týchto sálach novinkou a v Európe a na blízkom východe je práve IMAX kino v Bory Mall jediné, ktoré je týmto ozvučením vybavené. Každý z reproduktorov v sále je nastavený maximálne presne pomocou lasera, pričom všetky reproduktory sú denne kalibrované.

Ak sa odkloníme od IMAXu, aj niektoré štandardné CINEMAX sály ponúkajú výnimočný zážitok zo zvuku. V multiplexe sa nachádzajú dve sály vybavené zvukovým systémom Dolby Atmos. Tento systém je veľmi odlišný od ozvučenia v bežných kinosálach. Konvenčné kinosály totiž ponúkajú priestorový zvuk vo formáte Dolby Digital 5.1 alebo 7.1. Sály vybavené systémom Dolby Atmos obsahujú až niekoľko desiatok reproduktorov, ktoré navyše nie sú rozmiestnené iba po obvode miestnosti, ale aj na strope. Kinosály v Bory Mall s Dolby Atmos sú vybavené 49 reproduktormi, pričom pre každý z nich bola v štúdiu zvlášť namixovaná zvuková stopa. Touto technológiou sú síce vybavené len dve sály, no všetky sú pre jej neskoršiu inštaláciu pripravené.

Že vás sedenie na obyčajnej stoličke nudí? V CINEMAXe sú sály vybavené jednou radou pohyblivých D-BOX stoličiek, ktoré vám týmto spôsobom prinášajú štvrtú dimenziu zážitku. No a keď sme už pri tej štvorke, tak filmy tu nie sú premietané v štandardnom 2K rozlíšení, ale až v 4K. A jedna zaujímavá informácia na záver. Sála A v bratislavskom Bory Mall je vybavená dvomi dvojlôžkovými posteľami, z ktorých si môžete pozrieť film (napríklad) so svojou polovičkou tak, ako ste možno vždy snívali. Navyše, za toto špeciálne miesto si nemusíte priplatiť ani cent, no zase platí pravidlo, kto prvý príde, ten bude ležať...





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk