Bless, veľmi nádejná akčná MMORPG

Na východe vedia, ako sa robia pekné MMO svety, obzvlášť keď si licencujú CryEngine 3.

pridal roberto 12.11.2015 o 21:29 pod hry
Bless, veľmi nádejná akčná MMORPG

HRY > NOVINKY >

Prvá zmienka o Bless Online sa na Sectore objavila v roku 2011. Odvtedy sme však o kórejskej akčnej MMORPG veľa nepočuli. Neowiz Games necháva západné publikum v nevedomosti a svoju hru testuje za pomoci kórejských hráčov. Hra pritom nevyzerá ako klasická ázijská MMORPG, aj keď nadrozmerným zbraniam a rozptyľujúcim... dekoltom sa vyhnúť nemohla. Ako prvé si ale všimnete, že na svoj žáner vyzerá naozaj pekne. Neowiz si v roku 2011 licencoval Unreal Engine 3, čo vtedy Epic Games Korea označil za svoj dovtedy najvýznamnejší obchod.

Starší hráči môžu vo viacerých prvkoch hry rozoznať podobnosti s Lineage 2, keďže na hre pracuje viacero ľudí z jej vývojového tímu spolu s členmi štúdia stojaceho za hrou Tera. Sklamaní teda možno budú odporcovia PvP.

Základná premisa príbehu je pre tento žáner viac než klasická. Tým či oným spôsobom sa na jednom kontinente vytvorili dve aliancie vyznávajúce odlišné hodnoty. Rasy žijúce na juhu sa spojili, aby vytvorili Union, spoločenstvo vážiace si slobodu, rozvíjajúce obchod a celkovo zrejme inšpirovanú mestskými štátmi z obdobia renesancie. Nájdeme tu ľudskú rasu Amistad žijúcu v mieri s Aqua Elves, Panteras, démonickými Iblis a mystickou rasou Sirens.

Na opačnej strane stojí Hieron podobné stredovekému kráľovstvu s vazalským systémom, túžiaci po zjednotení kontinentu pod jednu vlajku.Tú jeho. Štyri z jeho rás sú obmenou či zrkadlovým odrazom rás Únie – ľudskí Habichts, Sylvan Elves, zvierací Lupus a démonickí Fedayin. Piatou rasou sú vedci a inžinieri rasy Mascu.

Tomu zodpovedá aj herné prostredie. Autori boli na poznávacej ceste po Európe a Strednom Východe, mestá a obce majú byť plné života, každé dvere sa majú dať otvoriť a cestovanie prebiehať v reálnom čase. Žiadne teleporty, ale pekne čakanie na najbližšiu loď.

Ponuka bojových povolaní neprekvapí, zodpovedá európskym štandardom - Guardian, Berserker, Paladin, Ranger, Assassin, Mage, Mystic a Warlock. Poteší ale odlišnosť ich herných štýlov. Berseker napríklad využíva non-target bojový systém a môže vďaka tomu ľahko zraňovať viacero nepriateľov naraz, pokým bojovníci s guardianom a paladínom budú mať plné ruky práce s aktívnym krytím pomocou štítu. Každé povolanie navyše ovláda tri “postoje“, spomínaný paladín tak môže podporiť svoje liečivé schopnosti, útočné schopnosti alebo efektívnosť svojho ťažkého brnenia.

Bojovníci sa stretnú v PvP a realm vs. realm bojoch. Odmenou za zabíjanie nepriateľských hráčov v otvorenom svete aj špeciálnych bojiskách bude postup po rebríčku vojenských hodností nie nepodobnému starému rankovaciemu systému WoW. Ruku v ruke s dôležitosťou PvP kráča aj dôležitosť gíld, ktorých renomé bue závislé od bojových úspechov jej hráčov. Najmocnejšie gildy sa môžu stať vlastníkmi pevnosti. Guild Master tým získa možnosť interakcie s okolím a výberu daní do guildovnej pokladnice. “Chybou“ bude, že každá frakcia dostane iba 7 veľkých pevností a keď sa bude chcieť k moci dostať nová gilda, bude musieť zorganizovať útok a pevnosť si vziať silou, takže opäť niečo známe hráčom Lineage 2.

Štúdio investuje do dlhších i kratších cinematických prestrihových scén, ktoré majú sprevádzať príbeh o politických bojoch, zradách a intrigách. Neopomenuli sa dungeony a end-game PvE obsah vo forme raidov. Perličkou bude systém mountov previazaných so svojím prirodzeným prostredím. Skrotený mustang môže byť najrýchlejší na trávnatej pláni, ale inde bude vo výhode obrovský osedlaný vlk či jednorožec a budú sa dať získať aj lietajúci mounti.

V Kórei má Bless Online využiť klasický free-to-play model, ale ako ukázal Black Desert Online, na západe môže byť zvolený odlišný obchodný model. Kórejskí hráči sa už mohli zúčastniť uzavretého beta-testu, ale Neowiz dnes oznámil jeho prerušenie, pretože chce ešte v pokoji zapracovať na technológii serverov, užívateľskom prostredí, systéme questov a ďalších dôležitých oblastiach hry.





Páči sa mi!






Bless, veľmi nádejná akčná MMORPG
PC

Vývoj: Neowiz Games / Neowiz Bless Studio
Štýl: MMO / RPG
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk