The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku

Hrdinovia sa rodili aj medzi zánikom Rímskej ríše a vzostupom Vikingov.

pridal roberto 22.11.2015 o 8:21 pod hry
The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku

HRY > NOVINKY >

Iba málo hier je zasadených do obdobia medzi rozpadom Rímskej ríše a prvými nájazdmi Vikingov. Obdobia, keď prebiehala kristianizácia Európy a národy po veľkom sťahovaní rozširovali svoje vlastné kráľovstvá. Autori The Great Whale Road sa rozhodli vplávať do týchto vôd a ich taktické RPG začne rokom 650 nášho letopočtu.

Hráč si pred začatím hry zvolí kultúrnu príslušnosť, vieru, minulosť rodiny a pohlavie svojho hrdinu, čo určí jeho základné schopnosti i miesto začatia hry. Whale road je anglo-saské slovné spojenie značiace more a hrdina sa teda so svojou loďou vydá na more, aby svojmu domovskému mestu zabezpečil dostatok dostatok zásob na zimu a sebe večnú slávu.

Podľa toho, či chce bádať, obchodovať alebo cestovať, si vyberie jeden z troch typov lodí a popri pobreží severných morí objaví prístavy, trhové mestá i menšie osady patriace Dánom, Frankom, Frísom, Sasom, Britom, Bretóncom, Piktom i anglo-saským kráľovstvám. Základom úspechu bude prežiť, keďže na hrdinu budú číhať rôzne nástrahy mora, piráti, choroby, zima i predanie do otroctva vlastnou nespokojnou posádkou.

Plavba loďou bude prebiehať real-time a súboje na palubách lodí i súši budú ťahové. Uplatnia sa v nich trénovaní bojovníci v ťažkej zbroji, útočne zameraní zabijaci, bersekeri a zelóti, menej odvážni bojovníci vyzbrojení vrhacími kopijami, lukmi a prakmi a do štvorice podporní členovia posádky ako mnísi, kňazi a pohanské čarodejnice.

The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku

Typy zbraní v rukách bojovníkov sa majú zhodovať s historickou skutočnosťou a rovnako tak obchod so vzácnym tovarom ako germánska keramika, franské meče, byzantské šperky, exotické korenia či sklo. Autori píšu, že tieto komodity boli menené za mince, kožušiny, eben i otrokov, ale priamo nepíšu, či do hry naozaj zahrnú aj obchod s ľuďmi.

The Great Whale Road mieri na PC, Mac a Linux a nezávislé štúdio Sunburned Games pre ňu hľadá podporu na KickStarteri, vďaka ktorej by mohla byť dokončená behom jedného roka. Pre nerozhodných je v ponuke aj hrateľné demo pre Windows, v ktorom si hráč môže vyskúšať rannú verziu ťahových bojov.





The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku  The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku  The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku
Páči sa mi!






The Great Whale Road, taktické RPG z ranného stredoveku
PC

Vývoj: Sunburned Games
Štýl: RPG / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. marec 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk