Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Pozrime sa podrobnejšie na výkon Assassin's Creed Syndicate v jednotlivých rozlíšeniach ako aj pri 2GB a 4GB verzii kariet.

pridal roberto 23.11.2015 o 15:01 pod hry
Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

HRY > NOVINKY >

Po októbrovom vydaní na Xbox One a PS4  sa Assassin's Creed Syndicate koncom minulého týždňa dostal aj na PC a do rúk tímu gamersnexus, ktorý ho podrobil dôkladnému testu za použitia pestrej palety grafických kariet. Najprv si pozrime použitú zostavu a východiskové grafické nastavenie použité pri testovaní:

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Ešte pred samotným testom kariet bol otestovaný vplyv niektorých zmien v nastavení. Zistilo sa, že prechodom od "High shadows" k PCSS stratíte 20 % a pri PCSS Ultra až 36 % snímkov za sekundu. Na strane Anti-aliasingu sa prechodom od FXAA k MSAA2X + FXAA stratí 24.7 % výkonu.

Hneď na začiatku testu sa ukázalo, že SLI má na výsledok minimálny vplyv, takmer zhodný so single-GPU kartami. Časom a hlavne aktualizáciami sa Syndicate môže naučiť SLI využívať lepšie, takže test bol radšej odložený na neurčito.

Ďalší krok, rozhýbať s pomocou hi-end kariet Syndicate v 4K rozlíšení, tiež dopadol neslávne. Magickú hranicu 30 FPS (v priemere) opatrne prekročila iba GTX 980 Ti Ref 6GB. Červený stĺpec ukazuje, že 1 percento času hra bežala v 28 FPS a 0.1 percenta strávila na 25 FPS. Pokým Ubisoft neoptimalizuje hru pre SLI karty, ani neexistuje možnosť, ako si túto hru vychutnať v 4K a zároveň na Ultra nastaveniach.

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Po zmene na 1440p sú výsledky o dosť lepšie, hra sa dá plynulo hrať na všetkom až po R9 390X 8GB, ktorej by stačil napríklad menší kompromis v nastavení grafickej kvality prostredia.

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Ďalšie dve tabuľky porovnávajú karty pri Full HD rozlíšení so zapnutým a následne vypnutým anti-aliasingom (MSAA2x + FXAA).

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC

Tabuľka vyššie zároveň ukázala ďalšiu zvláštnosť optimalizácie AC: Syndicate. Väčšina multiplatformových hier nedokáže poriadne oceniť rozdiel vo veľkosti VRAM u inak rovnakých kariet. Už predchodca AC: Unity bol výnimkou z tohto pravidla a Syndicate ide v jeho šľapajách. Medzi 4GB a 2GB verziou karty GTX 960 bol zaznamenaný približne 16% rozdiel v počte snímkov za sekundu.

Ak teda už Assassin's Creed Syndicate máte doma a nepodarilo sa vám ho rozhýbať podľa očakávania, na vine môže byť práve nedostatok pamäte VRAM. Októbrový prieskum Steamu ukázal, že 35 % jeho užívateľov používa rozlíšenie 1080p, ale iba 22 % má aspoň 3GB VRAM, takže nejde o práve ideálne riešenie optimalizácie.

Pri Medium nastavení už rozdiel nie je tak značný, aj keď majitelia 750 Ti asi čakali trochu viac. Karta však bude plne stačiť na 30 fps. Plus stále môžu ísť nižšie do low nastavení.

Benchmark Assassin's Creed Syndicate na PC





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk