Spoločnosť predávajúca cheaterský softvér zažalovala Blizzard

Obyčajne to býva naopak, výrobcovia videohier žalujú výrobcov botov, v tomto prípade vraj Blizzard porušil vlastnícke práva.

pridal roberto 23.11.2015 o 18:17 pod hry
Spoločnosť predávajúca cheaterský softvér zažalovala Blizzard

HRY > NOVINKY >

Blizzard bude musieť čeliť žalobe od spoločnosti zarábajúcej na cheatovaní v jeho vlastných hrách. Aj to sa môže stať, keď spoločnosť nečaká na súdy a pokúsi sa brániť sama a Blizzard si dovolil zájsť dosť ďaleko.

Minulý týždeň sa objavila správa, že Blizzard začína súd s Jamesom Enrightom tvorcom série programov Honorbuddy, Demonbuddy a Stormbuddy schopných vytvoriť botov do hier World of Warcraft, Diablo III a Heroes of the Storm. To je však iba súčasť viacerých právnych sporov vedených Blizzardom v Nemecku proti spoločnosti Bossland GmbH, pre ktorú Enright tento typ softvéru vytvára.

Právnici Blizzardu teraz (údajne) oslovili Jamesa Enrighta s ponukou na mimosúdnu dohodu. Jej súčasťou bola podmienka, že freelancer Enright poskytne Blizzardu zdrojový kód softvéru Stormbuddy, bota do hry Heroes of the Storm patriaceho Bosslandu.

"Blizzard dnes konal tým najnečestnejším spôsobom, aký si je možno u multimiliardovej spoločnosti predstaviť. Boli sme informovaní, že dohoda nútila Apoca (prezývka Jamesa Enrighta) predložiť Blizzardu celý zdrojový kód Stormbuddy, ktorý je duševným vlastníctvom Bosslandu.

Activision Blizzard si je plne vedomý toho, že Honorbuddy, Demonbuddy a Stormbuddy sú duševným vlastníctvom Bosslandu, nakoľko spoločnosti v súčasnosti vedú šesť súdnych sporov (...)," informuje nemecká spoločnosť.

Bossland a Blizzard vedú spory už od roku 2011 a tvorcovi viacerých najznámejších značiek videoherného priemyslu dochádza trpezlivosť. Tento rok už musel zaplatiť súdne trovy po neúspešnej žalobe na Bossland za predaj "goldov" do hry Diablo III a v máji sme tu mali správu o zabanovaní desaťtisícov účtov, u ktorých bola zistená aktivita botov.

Spoločnosť predávajúca cheaterský softvér zažalovala Blizzard

Blizzard sa priamo k dohode s Enrightom nechcel vyjadriť, ale k celej situácii ponúkol doplňujúce informácie a odkaz Bosslandu, iným spoločnosťiam zarábajúcich na cheatovaní i samotným cheaterom.

"Celý biznis Bosslandu je založený na cheatovaní a používanie jeho botov má negatívny vplyv na našu globálnu hráčsku komunitu. Preto v našich hrách nemôžeme tolerovať cheatovanie a preto aj máme ohromnú podporu hráčov. V Nemecku sme už s Bosslandom vyhrali niekoľko súdnych sporov  a aj napriek ich taktike naťahovať prebiehajúce konania sme presvedčení, že súdny systém bude naďalej potvrdzovať naše tvrdenia a nakoniec zastaví distribúciu týchto botov.

Naďalej budeme agresívne brániť naše hry a služby v medziach zákona, aby sme mohli hráčom poskytovať najlepší možný zážitok. Túto príležitosť chceme zároveň využiť k pripomenutiu hráčom, ktorí si nemusia byť vedomí, že využívanie botov akých ponúka Bossland, automatizujúcich hrateľnosť našich hier, vyústi v stratu prístupu k týmto hrám," odkázal hovorca Blizzardu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19420)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk