Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov

Na jar o nej ešte nikto nevedel, teraz má milióny hráčov.

pridal roberto 28.12.2015 o 20:25 pod hry
Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov

HRY > NOVINKY >

Ešte v apríli tohto roka nikto z nás ani nepočul o hre s menom Ark: Survival Evolved a keď sa hovorilo o prežívaní hráčov v kmeňoch na dinosaurom ostrove, bolo to v súvislosti s The Stomping Land. V máji nás však ako blesk z jasného neba zasiahol trailer, od ktorého sa jednoducho nedali odtrhnúť oči a spolu s ním prišli prvé informácie o stroskotancoch, výstavbe spoločných osád, krotení mnohých druhov dinosaurov a prechode od oštepov až k moderným strelným zbraniam. Ešte v ten istý mesiac bolo oznámené otvorenie predčasného prístupu na Steame a podľa správy zo začiatku decembra si hru už kúpilo 2.4 milióna užívateľov Steamu, hoci hra má byť oficiálne vydaná až v lete.

Čo, okrem samotných dinosaurov, pomohlo hre k takto predčasnému úspechu? Šéf nezávislého štúdia Wildcard a bývalý technický výtvarný riaditeľ projektu Hololens, Jesse Rapczak, ukazuje prstom na popularitu hry u streamerov a časté aktualizácie s novým obsahom, vďaka ktorým sa na ostrovoch vždy niečo deje. Štatistiky YouTube hovoria, že Ark: Survival Evolved bol v roku 2015 jednou zo štyroch najsledovanejších hier. A čo sa aktualizácií týka, srdcom mnohých z nich bol nový dinosaurus alebo iný už vyhynutý zver.

Do rebríčka najzaujímavejších obyvateľov ostrovov Ark by sa iste dostal Quetzalcoatlus, lietajúci jašter tak veľký, že môže slúžiť ako malá lietajúca pevnosť,




...náš vzdialený bratranec giganthopithecus,




...aj doedicurus alias guľôčka:




Úplný začiatok príbehu jedného stroskotanca na dino-ostrove je klišé so zbieraním prvých surovín, zakladaním ohňa a výrobou primitívnej sekery či krompáča. Stroskotanec však má moc krotiť predpotopné príšery, a tak sa postupne prenáša do fantastického sveta, v ktorom jazdí na raptorovi či šabľozubom tigrovi, s váľaním stromov mu pomáha mamut a so zlodejinou zasa šikovná praopička Mesopithecus.

Hráči sa stretávajú na oficiálnych ale aj súkromných serveroch a hľadajú ochranu niektorého z kmeňov, alebo sa jednoducho pokúšajú prežiť offline, čo otvorilo cestu Steam Workshopu a modovaniu. Vzhľadom na pokračujúci vývoj a nedostatok času sú ešte mody spravidla buď nedokončené alebo veľmi jednoduché, ale ostrov sa už vďaka nim zmenil na domov pirátov, mod Primitive+ stroskotancov odsekol od moderných technológií, Morecrafting ARK naopak ponúka vymoženosti ako elektrická pec a mená modov My Personal Dragon či Better Solo Mod hovoria samé za seba.

Hráčov zabavil aj špeciálny herný režim Survival of the Fittest s pravidlami v štýle Hunger Games a od septembra sa sprístupnili aj močiarna a zasnežená oblasť ostrova s novými živočíchmi i zdrojmi.

Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov

Nezabudlo sa na oslavu Halloweenu, na americký Deň vďakyvzdania bol vyhlásený veľký lov na moriakov a december sa nesie v znamení dinosaurích Vianoc a dinosaurej rozlúčky s rokom 2015 s Raptor Clausom v hlavnej úlohe. Ark: Survival Evolved toho jednoducho behom pol roka stihol veľmi veľa a to štúdio zároveň pripravovalo Xbox Preview verziu pre majiteľov konzoly Xbox One a v dohľadnej dobe sa majitelia PC verzie snáď dočkajú lepšej optimalizácie, ktorá bola od začiatku najväčšou slabinou MMO hry postavenej na Unreal Engine 4.

Na rozdiel od väčšiny survival MMO konkurencie sa Ark: Survival Evolved ponáhľa von z programu Early Access a naďalej platí júnový termín vydania pre PC, Xbox One aj PS4. Vo finálnej verzii hry má byť minimálne 70 druhov dinosaurov a niekoľko bossov. Vďaka sviatočnej zľave sa dá vstupenka na dinosaurí ostrov kúpiť za €16,79, aj vďaka tomu sviatkuje na vrchole rebríčka najpredávanejších Steam Early Access titulov.

Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov





Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov  Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov  Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov
Páči sa mi!






Ark: Survival Evolved sa pokúsi prešprintovať survival konkurentov
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Studio Wildcard
Štýl: Akcia / Survival
Web: domovská stránka hry
Early Access od: jún 2015

Dátum vydania: 29. august 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk