Nové mini počítače od Intelu predstavené, poháňa ich Intel Core M a podporujú 4K

K Intelu sa pridala aj firma Zotac s ich vlastným mini PC, ktoré stačí pripojiť k monitoru priamo do HDMI

pridal play3man 8.1.2016 o 8:50 pod hardware
Nové mini počítače od Intelu predstavené, poháňa ich Intel Core M a podporujú 4K

HARDWARE > NOVINKY >

Mini počítače v tvare USB kľúča, no niekoľkonásobne väčšie, tu už máme, no na CES 2016 prišiel Intel s oznámením novej série, ktorá bude, samozrejme, o niečo výkonnejšia, s lepšími parametrami a funkciami. Konkrétne Intel predstavil tri druhy takýchto počítačov - prvé dva sú poháňané radom Intel Core M, pričom tretí si musí vystačiť aj s Intel Atom.

Prvý, drahší model vás vyjde na 500 amerických dolárov a v jeho útrobách je skrytý čip Intel Core M5-6Y57 vPro, interná pamäť o veľkosti 64GB a 4GB pamäť RAM. Ďalej je samozrejmosťou Wi-Fi a Bluetooth (4.2), pričom k dispozícii má používateľ až tri USB 3.0 porty. Lacnejšia verzia, ktorá stojí $400, obsahuje totožnú výbavu, až na procesor, ktorým je Intel Core M3-6Y30. Treba ale podotknúť, že lacnejšia verzia v skutočnosti stojí $300, len Microsoft k nej pribaľuje aj Windows 10, ktorý cenu posúva o $100 vyššie. Drahšia verzia s Intel Core M5 sa predáva bez operačného systému.

Tretí model so štvorjadrovým procesorom Intel Atom x5-Z8300 si budete môcť kúpiť za $160, no výbava je o niečo chudobnejšia. Flash pamäť je iba polovičná - 32GB a to isté platí aj o RAM - má 2GB. Súčasťou sú dva USB 3.0 porty, o niečo staršie Bluetooth 4.0 a samozrejme Wi-Fi. Predávať sa bude už s predinštalovaným Windows 10, ktorý sa ale na cene vôbec neodrazí, a teda ho dostanete v podstate zadarmo.

Všetky tri počítače sú však vybavené HDMI vo verzii 1.4b s podporou pre 4K pri 24FPS a 3D 1080p pri 60FPS. Taktiež všetky tri obsahujú najnovší hardvérový dekóder HEVC/H.265, no podľa všetkého je najlacnejšia verzia obmedzená aj pri ňom iba na 1080p.

Intel ale pri oznamovaní takýchto mini počítačov nezostal sám, jeden nový oznámila aj firma Zotac. Podľa parametrov obsahuje podobný procesor ako najlacnejšia Intel verzia, teda Intel Atom z5-Z8300. V ďalších parametroch je však taktiež veľmi podobný - 32GB pamäť, 2GB RAM, jeden USB 2.0 port, Wi-Fi, Bluetooth vo verzii 4.0, no taktiež aj ethernetový port. Cena tohto mini PC bola stanovená na 150 amerických dolárov. Zatiaľ ale nie je jasné, či sa bude predávať aj s operačným systémom, no výrobca tvrdí, že procesor podporuje Windows, Linux a aj Android.





Nové mini počítače od Intelu predstavené, poháňa ich Intel Core M a podporujú 4K
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19751)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk