Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené

Vysoká politika českých, nemeckých a uhorských korunovaných hláv ako základ skvelého príbehu.

pridal roberto 15.1.2016 o 14:15 pod hry
Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené

HRY > NOVINKY >

Warhorse Studios pod vedením známeho Daniela Vávru (Mafia) pokračuje v práci na svojom mimoriadne sľubne vyzerajúcej hre Kingdom Come: Deliverance. RPG nielenže bude zasadené do stredoveku a strednej Európy, ale celý príbeh bude pretkaný konkrétnymi historickými udalosťami vedúcimi až k husitským vojnám. Príbeh začína, keď uhorský kráľ Žigmund Luxemburský zaútočí na kraje svojho polovičného brata Václava zosadeného z trónu Svätej Rímskej Ríše.

"Hra sa odohráva v Čechách v roku 1403. V podstate je to obdobie, kedy Európe dominovala Svätá Rímska Ríša a Čechy boli jej najdôležitejšou krajinou, pretože odtiaľto pochádzali panovníci tejto ríše. Kingdom Come: Deliverance je niečo ako prequel k husitským vojnám, ktoré vypukli o pár rokov neskôr. V hre teda vysvetlíme, prečo vlastne došlo k týmto udalostiam. Nie iba po stránke náboženstva, pretože náboženstvo síce malo na husitské vojny veľký vplyv a v hre má svoje miesto, ale my sa sústredíme viac na vnútorné rozbroje v rode Luxemburgovcov," prezradil počas rozhovoru pre onlysp Tobias Stolz-Zwilling, PR manažér štúdia.

Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené

 My hráči však nepreberieme úlohu jedného z týchto panovníkov či mocných šľachticov, ale rolu syna obyčajného kováča. Jedného z tých ľudí, ktorí žijú svoje krátke životy sužované mnohým útrapami vediac iba málo o hrách vo vysokej politike a súpereniu o tróny.

Armády teda dali do pohybu dôležité udalosti uplynulých rokov. To, že Václav holdujúci poľovačkám a alkoholu bol zosadený z postu vladára Svätej Rímskej Ríše a utiahol sa do svojho českého kráľovstva. To, že jeho polovičný brat Žigmund, uhorský kráľ, mu mal pomôcť a namiesto toho začal zaberať české hrady. To, že Václav bol zajatý a uväznený vo Viedni a Žigmund si robil zálusk na jeho korunu. Syn kováča však vníma iba to, že jeho mesto napadla neznáma armáda.

"Neznáma, pretože jej bojovníci vyzerajú veľmi exoticky. Na tvárach majú železné masky s fúzmi a podobne," opisuje Stolz-Zwilling uhorskú armádu. "Mesto bude totálne zničené a väčšina obyvateľov povraždená. Môže to znieť ako klišé, ale tieto veci sa naozaj stali. To mesto naozaj bolo napadnuté a naozaj ho vypálili až do základov. Vlastne, ak si chcete vyspojlerovať Kingdom Come, stačí si prečítať históriu rodu Luxemburgovcov. Ale bude to viac o vašom vplyve na príbeh a o vašom vlastnom pohľade. Takže hra je zasadená do roku 1403 a je tak trochu prequelom strašnej, krvavej občianskej vojne, ktorá vypukla o pár rokov neskôr."

Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené

Takže Warhorse pracuje nielen na RPG bez mágie, elfov a drakov, ale ešte si vyberá aj temný stredovek a v ňom Svätú Rímsku Ríšu, Čechy a šľachtické rody strednej Európy. Z toho vyplýva jednoduchá otázka. Prečo?

"Jednoduchá odpoveď je, že štúdio sídli v Českej republike, kam patrí aj územie Čiech. Ak chcete dlhšiu odpoveď, tak je to preto, že sme chceli vyrozprávať príbeh, ktorý bude historicky presný a založený na realite. Čo všetko sa udialo v Európe? Druhá svetová vojna, Francúzska revolúcia, väčšina z nich sa neodohrala na území Česka alebo ide o udalosti, ktoré sú už trochu otrepané. Sú tony hier o 2. svetovej vojne a veľa hier o Francúzskej revolúcii, ale ešte nikto sa nepokúsil o príbeh o Svätej Rímskej Ríši. Pritom podľa nás ide o ohromne zaujímavé obdobie európskej histórie, pretože medzi sebou bojovalo niekoľko šľachticov a každý v skutočnosti bojoval sám za seba.

Myslíme si, dúfame a veríme, že náš príbeh o husitských vojnách a Svätej Rímskej Ríši je mimoriadne zaujímavý, plný intríg, vojen a krvi, ale má aj svoju svetlú stránku. Veríme, že tento príbeh ľudí dostane a chceme ho vyrozprávať svetu."

Miesta z mapy Kingdom Come: Deliverance by ste našli približne 50 kilometrov južne od Prahy. Má ísť o takmer 100% vernú kópiu toho, čo nájdete na Google Earth, ale vzdialenosti boli zmenšené, aby mestá nedelil zbytočný, prázdny a neobývaný priestor.





Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené  Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené  Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené
Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené  Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené  Historické pozadie Kingdom Come: Deliverance priblížené
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk