Naval Action dnes otvorí predčasný prístup

Škunre, kutre, brigy, ťažké korvety, fregaty i bojové lode so 100+ delami už čakajú na signál k zdvihnutiu kotiev.

pridal roberto 21.1.2016 o 6:32 pod hry
Naval Action dnes otvorí predčasný prístup

HRY > NOVINKY >

Štúdio Game-Labs v tichosti pokročilo s vývojom Naval Action, simulátora zasadeného na šíre moria a rovno do zlatej éry veku plachiet. Hra sa má držať ďaleko od casual lodičiek s jednoduchým ovládaním, ale napriek zameraniu na pomerne úzku skupinu nadšencov sa môže pochváliť peknou grafikou a detailnými modelmi lodí. Tí, ktorí za hru zaplatili v predstihu, boli počas minulého roka vpúšťaní do prvých testovacích verzií a až teraz sú autori s hrou natoľko spokojní, aby ju nasadili do programu Steam Early Access.

Naval Action bude predčasný prístup ponúkať od zajtra. Cenu zatiaľ nepoznáme, ale podľa ceny alfa-balíčka by sa mala pohybovať v rozmedzí 30 až 40 eur. Nezávislí autori úprimne priznávajú, že finálne vydanie hry je ešte asi ďaleko. Ešte nezapracovali všetky dôležité mechanizmy a early access verzia ponúka v prvom rade dostatok bugov, takže je ponúkaná naozaj iba nadšencom, ktorí sa už nemôžu dočkať.

Srdcom hry sú námorné boje. Na vodnej hladine sa stretávajú škunery s veľkými bojovými loďami, hráči s hráčmi aj hráči s loďami ovládanými umelou inteligenciou a bojovať môže 50 lodí rovnako dobre ako iba 2.

Hra však už ponúka aj plavbu v otvorenom svete vytváranom na základe máp Karibiku z 18. storočia vrátane historických prístavov. Ak sa teda niekto nechce vrhnúť rovno do víru boja, môže sa prihlásiť na PvE server a venovať sa prepadávaniu lodí nepriateľských frakcií. Hráč začne s malým škunerom so 40 člennou posádkou a štyrmi delami na každej strane lode. To nie je veľa, ale ak bude šikovný a trpezlivý, podarí sa mu zajať nejaký ten kutér, lepší typ škuneru alebo inú obchodnú loď.

Loď je prirodzene ľahšie potopiť ako zajať a keďže sú frakcie vo vojne, hráč za to okrem skúseností dostane aj zlato, ktoré môže nahromadiť a loď si radšej kúpiť. Nechať lode bojovať na otvorenej mape by bolo príliš náročné na hardvér, preto sa z otvorenej mapy na začiatku boja skáče do oddelenej a ohraničenej bojovej mapy. Bojisko však zostáva vyznačené na otvorenej mape a do priebehu boja môže hocikedy zasiahnuť ďalšia loď, pričom boj môže trvať aj hodinu a pol.

Naval Action dnes otvorí predčasný prístup

Postup k väčším lodiam nie je nijak obmedzovaný, ale hráč postupuje na rebríčku hodností a s nízkou hodnosťou môže veliť iba určitému počtu mužov, takže veľkú loď neobsadí do plnej bojovej sily. Lode si po boji vyžadujú opravu a v prípade potopenia všetkých zajatých lodí sa hráčovi môže stať, že sa ocitne znova na začiatku.

Autori nechávajú hráčov riadiť sa kompasom a plávať radšej iba na dohľad pevniny, preto si komunita pomáha aj takýmito mapami:

Naval Action dnes otvorí predčasný prístup

Z vystrelených delových gúľ sa stávajú fyzické objekty, ktoré môžu pri dopade zničiť delo alebo zasiahnuť člena posádky, alebo sa pri ostrom uhle iba odraziť od trupu lode a nijak neovplyvniť jej bojaschopnosť. Hardvérové nároky aj preto nie sú nízke, ideálne by PC zostava mala mať 8GB RAM, 2GB grafickú kartu s podporou DX11 a 3.4GHz procesor Intel Core i7 alebo 4.4GHz AMD FX-9370.





Naval Action dnes otvorí predčasný prístup  Naval Action dnes otvorí predčasný prístup  Naval Action dnes otvorí predčasný prístup
Páči sa mi!






Naval Action dnes otvorí predčasný prístup
PC

Vývoj: Game-Labs / Game-Labs
Štýl: MMO / Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk