EA expedovala už vyše 13 miliónov kópií Star Wars: Battlefront

Electronic Arts sa napriek vykázaniu straty naďalej darí. Je najväčším západným vydavateľom hier pre Xbox One a PS4, chce posilniť aj svoju pozíciu na PC a pripravuje nový Titanfall aj Battlefield.

pridal roberto 29.1.2016 o 13:36 pod hry
EA expedovala už vyše 13 miliónov kópií Star Wars: Battlefront

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Electronic Arts zverejnila svoje finančné výsledky za tretí kvartál fiškálneho roka 2016, takže od 1. októbra do 31. decembra 2015. Jeden z najstarších a najväčších distribútorov videohier mal za tieto tri mesiace príjmy na úrovni 1.8 miliardy dolárov.To je veľmi pekné číslo aj v porovnaní s tretím kvartálom minulého roka, keď boli príjmy EA na úrovni $1.4 miliardy.

Napriek tomu je oficiálnym hospodárskym výsledkom spoločnosti (pri dodržaní princípov GAAP) strata $45 miliónov, ale non-GAAP si spoločnosť zaúčtovala zisk $596 miliónov (vlani $388 mil.). Za hlavných ťahúňov boli označené hry Star Wars Battlefront, Need for Speed a služby Ultimate Team v jej športových hrách. Battlefrontu sa už distribuovalo 13 miliónov kópií.

EA sa pri tejto príležitosti pochválila aj svojimi najväčšími čerstvými úspechmi (odhady aj interpretácie štatistík sú ich vlastné, takže miestami môžu byť trochu optimistické):

  • Na základe dostupných zdrojov a odhadov bolo Electronic Arts v roku 2015 na západných trhoch najväčším vydavateľom hier pre PlayStation 4 aj pre Xbox One.
  • Madden NFL 16 bolo minulý rok číslo 1 medzi športovými hrami v USA a FIFA 16 bola číslom 1 naprieč všetkými žánrami v Európe.
  • Reštart Need for Speed mal dvakrát viac mesačne aktívnych hráčov ako predchádzajúca NFS hra.
  • V Q3 2015 odohrali hráči Battlefield 4 a Battlefield Hardline spolu viac než 150 miliónov hodín.
  • MMORPG Star Wars: The Old Republic sa opäť rozrástla hráčska základňa. Počet predplatiteľov nebol takto vysoký už takmer 3 roky.
  • Mimoriadny úspech zaznamenala mobilná verzia amerického futbalu - NFL Mobile. Počet aktívnych hráčov je o takmer 50 % vyšší ako v rovnakom období predchádzajúceho roka.

EA expedovala už vyše 13 miliónov kópií Star Wars: Battlefront

Pri pohľade na čísla príjmov podľa platformy vidíme, že tohtoročné vianočné obdobie sa nieslo v znamení pokračujúceho prechodu na dvojicu konzol novej generácie - Xbox One a PS4. Príjmy z týchto dvoch konzol medziročne (koniec roka 2014 vs. koniec roka 2015) vzrástli o 34 %, pokým príjmy z konzol Xbox 360 a PS3 klesli takmer o polovicu. Prepad zaznamenala aj sekcia PC a browserových hier a to o 17 %.

Nové konzoly sa tak EA postarali o 53 % príjmov, pokým Xbox 360 a PS3 už iba o 15 %. PC a webové hry prispeli o 17 % príjmov, mobilné hry 12 % a ostatné platformy 3 %.

Je škoda, že nemáme presné porovnanie PC s PS4 a Xbox One, ale spoločnosť prostredníctvom marketingového riaditeľa avizuje snahu získať si väčšiu dôveru PC hráčov. Zrejme sa zameria hlavne na služby spojené s digitálnym obchodom Origin.

V súboji so Steamom už Origin hráčom ponúka Great Game Guarantee (vracanie peňazí nespokojným zákazníkom aj 72 hodín po prvom spustení), On the House (staršie hry zadarmo, momentálne sa dá stiahnuť Jade Empire Special Edition) a najnovšie aj Origin Access, alternatívu k EA Access službe na konzole Xbox One. V Origin Access sa majú k This War of Mine pridať aj ďalšie hry tretích strán.

EA expedovala už vyše 13 miliónov kópií Star Wars: Battlefront

Počas konferencie sa preberali aj vyhliadky na najbližšiu budúcnosť a pripravované hry. Finančný riaditeľ povedal, že Mass Effect Andromeda od BioWare vyjde v druhej polovici nasledujúceho finančného roka (01.10. 2016 až 31.03.2017), pred Vianocami máme očakávať nový Battlefield od DICE a Respawn pripravuje "nový Titanfall zážitok". Generálny riaditeľ Andrew Wilson údajne prezradil, že už videl novú "fantastickú Titanfall hru".





Páči sa mi!

Zaradené pod: EA






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk