Aký je herný headset Plantronics RIG FLEX?

Pozreli sme sa na to, čo nám ponúka nový herný headset od Plantronics

pridal matus_ace 14.2.2016 o 9:50 pod hardware
Aký je herný headset Plantronics RIG FLEX?

HARDWARE > NOVINKY >

Herným perifériám sa na Sectore venujeme pomerne často. Žiadnou výnimkou nie sú ani herné headsety, aj keď vám často prinášame pohľad skôr na tie drahšie a technicky vyspelejšie. Dnes to otočíme a pozrieme sa na jeden nový a hlavne cenovo dostupný headset, ktorý navyše nepatrí medzi tie najznámejšie značky, takže sa známe meno neodráža na cene. Aké sú teda slúchadlá Plantronics RIG FLEX?

V prvom rade, dostanete ich už pod 60 eur a tomu zodpovedajú už na prvý pohľad. Dizajn je jednoduchý, až základný a takmer holý, bez akýchkoľvek výrazných prvkov. Vidíte to na fotkách – obyčajný čierny plast a čierna látka. Hlavový most dokonca nemá penové vystlanie. Aj napriek tomu sú ale slúchadlá veľmi pohodlné. Pravdupovediac až prekvapivo pohodlné. O časť pohodlia sa starajú mäkké a ľahké náušníky (ktoré sa ale nedajú zhodiť dole a vyčistiť), o zvyšok nízka hmotnosť. Ani po niekoľkých hodinách vám slúchadlá na hlave neprekážajú, netlačia, necítite sa unavení.

Teraz ale k negatívam. Použitý materiál nie je práve najlepší, aj keď je ľahký a príjemný na hlave. Látkové obšitie hlavového mosta sa totiž už po pár dňoch začalo akoby jemne párať. Poznáte to, keď vám tu a tam začnú jemné nitky trčať. Nie je to nič vážne a je to iba na pár švoch na koncoch, no nevyzerá to práve najlepšie. Rovnako okrúhle náušníky sú síce pohodlné, no okolitý zvuk tlmia mizerne. Ak so slúchadlami vonku počúvate hudbu, auto vás rozhodne nezrazí. Horšie je, ak s nimi hráte doma, keď napríklad niekto pozerá TV, vtedy tlmia naozaj mizerne.

Aký je herný headset Plantronics RIG FLEX?

O zvuk sa starajú 40mm meniče s frekvenčným rozsahom 20Hz – 20kHz a pri hraní, v rámci cenovej kategórie, ponúkajú slušný zážitok. Pri filmoch už však začína trochu kolísať a pri hudbe sa už musíte pohrať s ekvalizérom. Zvuk je síce čistý, ale prebasovaný viac, než by ste chceli. Sú žánre (elektronická hudba so slúchadlami znie veľmi dobre), kde sa to hodí a v hrách to možno až tak neprekáža, ale naozaj si sledovaní filmov to už trochu skresľuje a pri počúvaní rocku alebo aj blues niektoré veci zanikajú na úkor basov. To isté platí aj pre orchestrálne skladby. Murray Gold napríklad v soundtracku k Doctor Who vždy využíva obrovské spektrum nástrojov, vokály aj chorály, strieda tempo, melódiu a nie vždy to znelo najlepšie, najmä vo veľmi vysokých polohách.

Naopak, s mikrofónom som veľmi spokojne. Presnejšie s obomi jeho prevedeniami. Plantronics totiž mikrofón vyriešili šalamúnsky a dúfam, že sa tým časom inšpirujú ďalší výrobcovia. Štandardne máte jednoduchý mikrofón na kábli ako pri bežných slúchadlách. Ak počúvate hudbu z telefónu, môžete jednoducho aj telefonovať a vďaka ovládaniu na kábli prijímať hovory. Kábel však viete zo slúchadiel vybrať a použiť druhý mikrofón – klasický herný boom. Ten perfektne sadne, jeho polohu môžete meniť vďaka gumenému vyhotoveniu.

Mikrofón disponuje frekvenčným rozsahom 100Hz – 10kHz a ponúka výborný a čistý zvuk pri komunikácii, či sú to hry alebo volania. Poteší aj dlhý kábel (1,5m), ktorý využíva štandardný 3,5mm jack, takže dokážete slúchadlá používať ako s PC, tak s telefónom, ale aj konzolami. Kábel je navyše plochý, takže sa nezamotá a ani neláme. V balení nájdete aj Y kábel pre rozdelenie jacku na samostatný mikrofón a slúchadlá.

Za Plantronics RIG FLEX nedáte veľa a to je hlavná výhoda, ktorej pomáha aj pohodlie pri používaní a dva mikrofóny, ktoré môžete ľubovoľne meniť. Škoda, že nie všetko dopadlo až tak dobre. Zvuk nie je ideálne vyladený a je viac prebasovaný, než by sa patrilo. Taktiež vyhotovenie mohlo byť lepšie. Za tú cenu je to fajn ponuka, no zvážte, či by sa vám neoplatilo priplatiť si a získať niečo viac. Či od inej značky, alebo RIG FLEX LX, ktorý navyše ponúka zaujímavé možnosti.

Headset Plantronics RIG FLEX nám na test poskytol obchod Gamescenter.

Aký je herný headset Plantronics RIG FLEX?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19554)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk