Viceprezident SCE priznáva, že PlayStation VR nebude také kvalitné ako Oculus

Sony sa snaží cieliť na masové publikum, kvôli čomu nebude možné, aby sa v samotnej kvalite mohli porovnávať s Oculusom.

pridal play3man 11.3.2016 o 7:15 pod hry
Viceprezident SCE priznáva, že PlayStation VR nebude také kvalitné ako Oculus

HRY > NOVINKY >

Virtuálna realita pomaly klope na dvere - koncom marca sa na trh dostane Oculus Rift a o pár dní sa pridá aj konkurent z dielne HTC a Valve - HTC Vive. Obe zariadenia sa budú predávať za cenu, ktorá začína na 600 amerických dolároch v prípade Oculusu, no a HTC Vive ide s cenovkou ešte o pár stoviek vyššie. Každopádne, k takémuto zariadeniu pre virtuálnu realitu vám nepostačí a pre ich využitie potrebujete aj dostatočne výkonný PC, ktorý ak nemáte, tiež vám spraví menší prievan v rozpočte. S tým, že si takéto výdavky nebude môcť veľká skupina hráčov dovoliť sa samozrejme počíta, no aj práve preto má Sony so svojim PlayStation VR veľkú výhodu. Tu síce stále netušíme, kedy sa ich VR dostane do predaja a za akú cenu, no Sony má aspoň pripravený celkom pekný zoznam hier, ktoré budú túto novú perifériu podporovať.

Zároveň je ale nutné spomenúť, že PlayStation 4 ani zďaleka nedisponuje takým výkonom, aký budú mať k dispozícii HTC Vive alebo Oculus Rift na high-endových počítačoch. Aj preto je jasné, že po grafickej stránke nepôjde o veľmi pôvabne vyzerajúce hry. 

Práve k tejto veci povedal pár slov viceprezident SCE, Masayasu Ito, v rozhovore pre server Polygon. Bez nejakých ťahaníc priznal, že PlayStation VR sa po stránke kvality nemôže porovnávať s Oculusom:

"Ak by sme hovorili čisto iba o high-end kvalite, tak áno, priznal by som, že Oculus môže mať lepšie VR. Každopádne, toto VR vyžaduje veľmi drahé a rýchle PC. Najväčšia výhoda pre Sony je tá, že funguje s každou PS4. Je teda viac vhodné pre každodenné používanie, takže musí byť jednoduché ho používať a hráči si ho musia dovoliť. Toto nie je pre ľudí, ktorí využívajú high-end PC. Toto je pre masový trh".





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk