Týždenník - éra DX12 práve začína

Tento týždeň nám odštartovali hneď dve DX12 hry a to ako Hitman, ktorý má zapracovanú podporu od vydania, tak dostal patch Rise of The Tomb Raider.

pridal saver 13.3.2016 o 22:19 pod hry
Týždenník - éra DX12 práve začína

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám odštartovali hneď dve DX12 hry a to ako Hitman, ktorý má zapracovanú podporu od vydania, tak dostal patch Rise of The Tomb Raider. Nedá sa povedať, že by DX12 ponúkala čistý zisk, niekto môže mať aj stratu, ale na niektorých konfiguráciách dokáže získať aj 15%-30% framerate. Je to len prvé zapracovanie a aj to len dodatočné ako doplnok k DX11 módu. Uvidíme, ako sa to postupne vyvinie a aj to, čo nám od pondelka na GDC ukážu samotné firmy.

Popritom sa nám začal predstavovať aj Gears of War 4, ktorý na nových artoch vyzerá veľmi pekne a zaujímavé bude aj postavenie hry. Titul sa presunie do postavy syna Markusa Fenixa, hrdinu prvej hry. Ten bude mať vlastný tím a vlastné starosti s armádou a aj s nepriateľmi. Celý príbeh novej hry sa odohrá počas jedného dňa. Nové video zatiaľ nemáme, ale Quantum Break launch trailer nám to vynahrádza.

Z ďalších noviniek nám vyšiel The Division, ktorý až na malé úvodné zaváhanie so servermi mal veľmi dobrý štart a dokonca Ubisoft si spravil rekord v predaji hry za prvý deň. Je to pozitívne hlavne z toho ohľadu, že hráči nešli do neznáma, mohli si vyskúšať betu a zrejme sa im páčila. Teraz už bojujú v uliciach New Yorku a objavujú rôzne skryté easter eggy, napríklad Joker, Rick and Morty, Breaking Bad, Uncharted, Mr Bean a Watch Dogs, TNMT a Splinter Cell - sú tam toho tony a ešte veľa je toho neobjaveného.

Z iných noviniek bolo ohlásené Sniper Elite 4, ktoré nás tentoraz zoberie do Talianska. Objavili sa nové náznaky na DLC pre GTA V, kde by mohol do GTA V prísť CJ z GTA: San Andreas a konkrétne za Franklinom, ktorý by mohol byť jeho syn. K tomu Take Two dodáva, ako nechce dojiť svoje značky a preto hry ako GTA nevydáva pravidelne. Autori Cossacks 3 k tomu ukázali ako má vyzerať diplomacia.

CD Projekt sa pochválil s predajmi Zaklínač série, ktoré prekročili 20 miliónov kusov a už sa idú silnejšie obuť do Cyberpunku 2077, ktorého prezentáciu čakáme v dohľadnej dobe. Aj keď zrejme až po vydaní poslednej expanzie Zaklínača 3. Dodávajú aj to, že expandujú so štúdiom a skúsia aj iné štýly hier. Iné štýly hier ide skúsiť aj Sumo Digital študio, a to dokončenie Dead Island 2. Uvidíme, čo z toho vznikne, keďže toto portovacie štúdio má veľmi málo vlastných hier. K tomu Focus ešte odprezentoval svoj lovecraftovský titul The Sinking City. A ak máte záujem, môžete si siahnuť Dark Souls na PC zadarmo.

   

Zaujímavá vec, čo sa udiala cez týždeň, bolo nečakané zrušenie dvoch štúdií Microsoftom. Ten zavrel malé arkádové Press play štúdio a aj veľké Lionhead, obe zjavne na seba nezarábali a špeciálne Lionhead sa už v tejto pozícii musel pohybovať dlhšie, keďže ich free 2 play Fable Legends nevedeli dokončiť ani pol roka po pôvodnom dátume. Microsoft síce mohol zrušiť len titul, ale v jeho aktuálnej zostave v ňom nevideli budúcnosť, zrejme dôležití ľudia odtiaľ už odišli. Oproti nemu napríklad Rare verí a čaká od nich teraz titul Sea of Thieves.

Zhrnuli sme si aj Intel Extreme Masters turnaj, ktorý v StarCraft II: Legacy of the Void vyhral Polt, v CSku vyhral Fnatic a League of Legends si zobral SK Telecom T1.

Z recenzií sme priniesli Firewatch, priblížili sme expanziu Pillars of Eternity: White March, pozreli sme sa aj na Emergency 2016, port Gravity Rush Remastered, pridali sme aj interview o The Solus Project a dojmy z Hero Defense. Z hardvéru sme sa pozreli na Thrustmaster T150 Force Feedback. Nechýba nám ani videorecenzia na Far Cry Primal.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19866)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk