Do Far Cry Primal prichádza Survivor mod a 4K textúry

Ubisoft do najbližšej veľkej aktualizácie pribalí survival režim. Zima bude krutejšia, noci dlhšie, praveké zvery tvrdohlavejšie a Takkar slabší. Dokáže prežiť?

pridal roberto 31.3.2016 o 10:54 pod hry
Do Far Cry Primal prichádza Survivor mod a 4K textúry

HRY > NOVINKY >

Máte pri hraní Far Cry Primal aj na najvyššej náročnosti pocit, že Ubisoft sa nakoniec ani neobtrel o zúrivý boj človeka o prežitie v dobe, keď ešte nebol jednoznačne na vrchole potravinového reťazca, hoci to pred vydaním naznačoval teasermi? Potom možno radšej prestaňte hrať a počkajte do 12. apríla. V tento dátum bude zadarmo vydaná aktualizácia obsahujúca Survivor Mode.

Ubisoft priznáva, že k vytvoreniu tohto režimu ho motivovala reakcia mnohých hráčov, ktorí v čase predobjednávania hry očakávali drsnejšiu výzvu. Režisér Far Cry Primal teraz hráčom sľubuje realistickejší zážitok. Realistický Far Cry? To určite nie, ale určite oveľa náročnejší a vzrušujúcejší.

Asi najpodstatnejšou úpravou survival režimu bude permanentná smrť. Jeden prehraný boj kdekoľvek okrem vision misií (ktoré sa odohrávajú za hranicami reality) a je koniec. V kombinácii s ľubovoľným nastavením základnej náročnosti by malo ísť o slušnú výzvu. Menej odvážny môžu siahnuť po alternatíve s dvoma životmi. Prvá smrť tam nebude konečná a stratený život sa ešte bude dať opäť doplniť.

Do Far Cry Primal prichádza Survivor mod a 4K textúry

Permanentná smrť ale zďaleka nie je všetko. Hlavného hrdinu bude obmedzovať ubúdajúca energia (stamina) a bez nej bude pomalší a slabší a bude si potrebovať nájsť miesto na výdatný spánok. Ďalej bude vypnutá minimapa a posilnený "fog of war", takže Takkar na jednej prechádzke odhalí menšiu časť mapy a často si nevšimne zvieratá vo väčšej vzdialenosti. Všetko tak bude vyžadovať väčšiu trpezlivosť. Fast travel zostáva, ale jeho použitie spotrebováva energiu a aj jedlo.

Zoznam pokračuje oslabením Takkarových schopností. Už žiadne pohodlné zabíjanie pomocou sovy a koniec je aj instantnej výrobe streliva. Znižuje sa aj Takkarova odolnosť voči mrazu, takže pri výletoch do zamrznutých oblastí bude závislejší na ohni a výroba vecí chrániacich pred zimou sa stane prioritou. Dĺžka trvania Hunter Vision sa predlžuje, ale iba aby mu to pomohlo prežiť dlhšie, temnejšie a nebezpečnejšie noci.

Do Far Cry Primal prichádza Survivor mod a 4K textúry

Na záver sa dostáva na rad aj najväčšia barlička pre pračloveka z Far Cry Primal, krotenie zvierat. Najnebezpečnejšie zvery, ako šabľozubé tigre a medvede, sa nebudú dať skrotiť tak jednoducho ako v základnom režime. Najprv ich bude treba pripraviť o polovicu života, až potom príjmu návnadu a budú sa dať skrotiť. A budú iba na jedno použitie. Teda ak si na ne nedáte pozor, pretože smrť zvieracích pomocníkov bude tiež permanentná, a to bude platiť rovnako pre vlka ako pre unikátneho Bloodfanga.

Ak hru prejdete na najvyššej náročnosti, v survival režime a s nastavenou permanentnou smrťou, na konci hry vás čaká špeciálna, zatiaľ tajná odmena. Aktualizácia vyjde naraz na PS4, Xbox One a PC. PC verzia bude mať pribalené aj 4K textúry.

Do Far Cry Primal prichádza Survivor mod a 4K textúry





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. február 2016
 1.3. 2016 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk