Prehliadka prvých hier pre HTC Vive

5. apríla sa oficiálne začne predávať VR headset od spoločností HTC a Valve. Aké hry si budete môcť zahrať?

pridal roberto 2.4.2016 o 18:03 pod hry
Prehliadka prvých hier pre HTC Vive

HRY > NOVINKY >

5. apríla dostane Oculus Rift konkurenciu, oficiálne vyjde HTC Vive. Pokým Oculus je lacnejší a (zatiaľ) bez pohybových ovládačov vhodnejší k hraniu v sede, Vive je predávané rovno aj s ovládačmi a senzormi sledujúcimi pohyb hráča v priestore a teda najlepšie, ak si chcete zahrať pohybové hry. Ale ako bude taká priemerná hra pre Vive vyzerať? Pozrite si trailery a ukážky z hrania niektorých hier, ktoré budú na Steame dostupné hneď v deň D. Spravidla sú to hry od nezávislých štúdií, väčšie herné spoločnosti by mali prísť s väčšími aj krajšími hrami.

Halopint dobre prezentuje štýl väčšiny týchto hier. Žiadne zložité mechaniky, príbeh, RPG prvky ani ďalšie "zbytočnosti". Zábava má vychádzať z arkádovej hrateľnosti a samozrejme zo samotného ponorenia sa do virtuálneho sveta. V tejto hre ste proste lukostrelec a vašou úlohu je trafiť tie modré veci.

Ukážka hrania Unseen Diplomacy predvádza jeden zo spôsobov, ako hráča rozpohybovať a pritom využiť iba relatívne malý priestor. Špión prekonávajúci laserové bezpečnostné systémy zrejme preniká do nejakej úzkej veže a medzi poschodiami sa presúva výťahom.

Najjednoduchšie je ale nechať hráča stáť na mieste a pohybové ovládače premeniť na strelnú zbraň, ako to robí Skeet: VR Target Shooting.

O čosi akčnejšie ako Skeet vyzerá multiplayerová strieľačka Hover Junkers. Ovládač v každej ruke sa mení na kolt/pištoľ a leveldizajn pritom hráča udrží v malom priestore, hoci aj medzi pracovnými stolmi malého vývojového štúdia.

3D pohľad sa ale dá využiť aj inde ako vo first-person akčných hrách. Príkladom je Quar: Battle for Gate 18, ťahová stratégia vyrobená špeciálne pre platformu HTC Vive. Asi to nebude žiadna revolúcia TBS žánra, ale môže byť zaujímavé sa aspoň raz postaviť na bojisko k svojím jednotkám.

Horory bude v deň launchu zastupovať A Chair in a Room: Greenwater. Výskumný inštitút, vražda, podivné udalosti... Všetko tak, ako ste už iste zvyknutí, ale v stiesnenejších priestoroch a tentokrát nepomôže schovávať si oči do dlaní.

Za relaxačné športové hry by bola škoda neukázať Cloudlands: VR Minigolf, hoci nebude dostupný v deň vydania. 6. apríla má byť vydané aspoň demo a celá hra potom v priebehu mesiaca. 18 jamiek by mohlo byť trochu málo, ale bude samozrejme záležať na cene, ktorú zatiaľ nepoznáme.

5. apríla by mala byť pripravená prvá epizóda puzzle adventúry The Gallery - Episode 1: Call of the Starseed inšpirovaná temnými fantasy filmami 80-tych rokov.

Niektoré štúdiá urobili kompromis a pripravili hry, ktoré sa dajú hrať v sede s Oculus Rift a gamepadom, aj postojačky s Vive a pohybovými ovládačmi. Touto kompromisnou cestou sa vydali napríklad autori jednoduchého first-person dungeon-crawleru Crystal Rift.

Svojou troškou do mlyna by mal v priebehu najbližších dní prispieť aj Google. Nepripravil však hru, ale skôr aplikáciu, alebo ako sa v PR reči hovorí, VR zážitok. Kreatívny The Brush.





Páči sa mi!

Zaradené pod: vive






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19550)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk