Bývalý šéf Rockstar North žiada od štúdia 150 miliónov dolárov, prípad ide na súd

Podľa jeho slov mu neboli vyplatené peniaze, ktoré si medzi sebou rozdelili ďalší členovia štúdia

pridal play3man 13.4.2016 o 12:28 pod hry
Bývalý šéf Rockstar North žiada od štúdia 150 miliónov dolárov, prípad ide na súd

HRY > NOVINKY >

Meno Leslie Benzies by vám pravdepodobne malo byť známe - ide totiž o človeka, ktorý bol dlhé roky zodpovedný za vývoj hier v štúdiu Rockstar North. Konkrétne bol jeho prezidentom od čias GTA III po najnovšie Grand Theft Auto V, ktorého posledná verzia vyšla len pred rokom. Benzies sa však za dlhé roky spolupráce s Rockstar North cíti byť ukrátený o poriadnu sumu peňazí, ktorú si údajne rozdelili ďalší vyššie postavení členovia štúdia. Benzies sa s touto požiadavkou obrátil až na súd, kde požaduje od Take 2 a Rockstar North sumu 150 miliónov dolárov, ktorá mu mala byť vyplatená na základe dohody z roku 2009.

Vo svojej žalobe píše, že si od 1. septembra 2014 zobral dovolenku, počas ktorej si Sam Houser a Dan Houser rozdeľovali peniaze a Benzies nedostal ani cent. Keď sa však spýtali, prečo nedostal z daných peňazí vôbec nič, Sam Houser odpovedal, že Benzies mal už dosť. Do celej veci priniesla viac svetla aj žaloba od samotného Rockstaru, ktorá bola podaná ešte o deň skôr ako tá od Leslieho Benziesa. Podľa nich Benzies požadoval finančnú rovnosť so spoluzakladateľmi štúdia (Sam a Dan Houserovci). Navyše, Benzies sa vraj pokúšal vrátiť späť do práce od 1. apríla, no odmietli ho vpustiť do budovy a deň na to svoju žiadosť zrušil s tým, že má na to "dobré dôvody".

Podľa ďalších riadkov sa obe strany pokúšali celú vec vyriešiť so vzájomnou dohodou, a to od apríla minulého roka do januára 2016, no to neviedlo nikam. No a nakoniec, v celom prípade je zaujímavý bod 91., v ktorom sa píše, aké praktiky Rockstar využíval k tomu, aby Benziesa zastavili. Na jeho osobu prišili niekoľko falošných obvinení, ktorými ho mali odradiť od presadzovania svojich práv. Konkrétne je tu spomenutý Sam Houser, ktorý meno firmy vedel "pekne" pozdvihnúť striptízovými klubmi či súkromnými fotkami zamestnancov v rôznych sexuálnych pozíciach či inými, podobnými, spôsobmi, ktoré nie sú štandardné pre normálne pracovisko.

Take 2 rovno na žalobu reagovalo protižalobou za porušenie zmluvy.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18383)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk