FALLOUT 4 - AUTOMATRON DLC

FALLOUT 4 - AUTOMATRON DLC

7.5

Post-apokalyptické zábavky s robotmi

Recenzia na PC verziu

Fallout 4 spôsobil minulý rok poriadny rozruch a rozdelil priaznivcov post-apokalyptickej série na dva tábory. Jedným sa hra páči, iní ju zavrhujú, pretože sa nesie v inom duchu ako predošlé časti. Každopádne však štvorka patrí k najúspešnejším titulom, ktoré sa objavili v posledných mesiacoch a je len prirodzené, že vývojári  lákajú hráčov DLC prídavkami.

Najnovšie síce do hry pribudol Wasteland Workshop, ale my sa vrátime k príbehovému balíčku Automatron, ktorý má predsa len lepšie odozvy. Ako už napovedá samotný názov, je to predovšetkým o robotoch. Robotov budete zabíjať a budete ich aj vyrábať. O tom je v podstate celé DLC. Ale aby to nebolo také fádne, novú porciu nepriateľov a mechanických pomocníkov spája nový minipríbeh s hŕstkou úloh a sériou zadaní.

Fallout 4 - Automatron DLC
Fallout 4 - Automatron DLC Zoznámte sa s vašou novou spoločníčkou Adou.
Zoznámte sa s vašou novou spoločníčkou Adou.


Fallout 4 - Automatron DLC Robotov budete nielen ničiť, ale aj vyrábať.
Robotov budete nielen ničiť, ale aj vyrábať.


Fallout 4 - Automatron DLC Na niektoré miesta sa bez pomoci robota nedostanete.
Na niektoré miesta sa bez pomoci robota nedostanete.





Aby ste sa dostali k novému obsahu, mala by mať vaša postava minimálne level 15 a po inštalácii DLC (s ktorou sú spojené menšie komplikácie) sa v zozname vašich úloh objaví jedna nová s názvom Mechanical Menace. Pomocou núdzového signálu máte vyhľadať ohrozenú karavánu a potom sa to už naplno rozbehne. Zoznámite sa so svojím novým spoločníkom, respektíve spoločníčkou a plechovej Ade ochotne podáte pomocnú ruku pri hľadaní záhadného Mechanika (inak by ste zbytočne kupovali  DLC). Toto tajuplné indivíduum vypustilo do krajiny hordu agresívnych robotov a treba ho čo najskôr zastaviť.

Asi netreba prízvukovať, že pri hľadaní stôp sa vám do cesty postavia predovšetkým rôzni plecháči na kovových nohách a pásoch. Bude medzi nimi aj Robobrain - stroj s organickým mozgom a legendárne verzie robotov, s ktorými sa viac natrápite, no vypadnú z nich cennejšie súčiastky a zbrane. Ale na muške budete mať aj gang nájazdníkov Rust Devils, ktorý zaujímajú predovšetkým súčiastky z robotov. Noví nepriatelia, či už humanoidi alebo stroje, ale nie sú nijako mimoriadne silní, hlavne ak použijete power armor, ťažké a energetické zbrane. Ale vo väčšom počte a v interiéroch s laserovými pascami vedia byť nepríjemní a môžu spôsobiť ťažké zranenia, takže zásoba stimpakov neuškodí.

S pomocou Ady postupne prekutáte niekoľko lokalít a splníte viacero zadaní, ktoré, samozrejme, vedú k samotnému Mechanikovi. Plusom je, ak viete hackovať a nabúrať sa do lepšie chránených počítačov, v určitých pasážach vám ti zjednoduší postup. Niektoré úlohy sú všedné, iné o niečo zaujímavejšie, nečakajte však nič vyslovene originálne a dej neprekvapí. Ako to celé skončí, určite tušíte, ale akčné finále môže mať menšie odchýlky.

Na jednej strane vás čaká priamočiara akcia, no popritom sa chtiac-nechtiac musíte venovať aj výstavbe vlastných robotov s použitým nového výrobného zariadenia. S tým je spojené hľadanie a kombinovanie  súčiastok a mechanických častí, o ktoré ale nebude núdza. Práve konštrukcia, úpravy a použitie vlastných robotov robia DLC zaujímavým, inak by sa jednalo len o obyčajný masaker, kde sa namiesto krvi prelieva hlavne olej. 

Len je škoda, že vás vždy môže nasledovať len jeden plechový parťák a ideálne je, keď si zvolíte Adu. Úzko totiž súvisí s hlavnou úlohou a ak ju nebudete vláčiť so sebou, musíte ju priebežne vyhľadávať, aby ste sa dohodli na ďalšom postupe. Ada má navyše obstojnú výzbroj, takže trochu pomôže aj v boji alebo aspoň nakrátko upúta pozornosť nepriateľov. Navyše sa dá tiež modifikovať. Hoci neraz bude počas akcie vyradená z prevádzky, čo ale vyriešite pomocou nástrojov na opravu robotov, ktoré používate podobne ako stimpaky na oživenie ľudí.

Automatron nie je žiadny mimoriadny prídavok, ale ak sa vám žiada viac dobrodružstiev v pochmúrnej budúcnosti, toto DLC vás nachvíľu uspokojí. Nový obsah prelúskate v priebehu jedného večera a môže sa to zdať málo. Ale povedzme si na rovinu, v súčasných hrách sme sa stretli aj s oveľa chudobnejšími DLC, ktoré za 10 € priniesli podstatne menej. Tu sa po zavŕšení robotickej epizódky aspoň môžete vyblázniť pri vytváraní smrtiaceho stroja, ktorý vám bude naporúdzi pri ďalšom putovaní. Ak si Automatron nekúpite, o nič zásadné neprídete (snáď len o stretnutie s povedomou postavou, ktorej predchodca sa objavil vo Fallout 3), ale robotický prídavok neurazí a raz sa bude dobre vynímať v GOTY edícii.

Fallout 4 - Automatron DLC
Fallout 4 - Automatron DLC Robot s mozgom? Prečo na mňa tak zazerá?
Robot s mozgom? Prečo na mňa tak zazerá?


Fallout 4 - Automatron DLC S týmto malým to bude ľahká práca...
S týmto malým to bude ľahká práca...


Fallout 4 - Automatron DLC S týmto väčším bude viac zábavy.
S týmto väčším bude viac zábavy.






napísal uni 13.4.2016
Páči sa mi! (+1)
7.5
Vo svete
8.4
Ohodnotiť
FALLOUT 4 - AUTOMATRON DLC
+ výroba a modifikácia vlastných robotov a ich využitie v príbehu
+ zábavná jednohubka
- predsa len to mohlo to byť o niečo dlhšie
- menšie technické problémy a bugy
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: vyžaduje pôvodnú hru Fallout 4


RECENZIE HRÁČOV
Fallout 4 - Automatron DLC
6.0
ZMDONE    4.7.2021
Mal som 15 rokov, vstával som skoro ráno aby som stihol live konferenc...prečítať celé
Fallout 4 - Automatron DLC
8.5
WELLBI    18.1.2016
Pamätám si to ako včera. Bolo už dávno po práci a ja som sedel spotený u svojho želie...prečítať celé
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Bethesda / Bethesda
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2015
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk